Vynikajúcich 5 receptov na bublaninu s jahodami. Vyberte si!

Jahody sa skvele hodia v každej ročnej dobe. Sú blahodárne nášmu zdraviu a obsahujú veľa vitamínov.

Ideálnymi sú čerstvé, avšak v zime nám vystačia aj mrazené, kompótované a dokonca aj sušené.

Ak máte chuť upiecť si sladký múčnik, inšpirujte sa tými najlepšími receptami na jahodovú bublaninu.

Ako už bolo spomenuté, jahody sú zdrojom veľkého množstva vitamínov ako napríklad C a B. Tiež obsahujú minerálne látky ako železo, draslík a vápnik.

Nášmu telu dodávajú mikronutrienty a pôsobia kladne na karidovaskulárny systém, čím posilňujú srdce. Pomáhajú tiež pri chudokrvnosti, cukrovke, reumatizme, pri ochorení dna a posilňujú nervový systém.

Jahody majú sviežu chuť a ich výraznú arómu fascinuje ľudstvo už oddávna. Bývali doby, kedy boli prezývané „ovocom kráľov“

Mali vraj tiež podporovať sexuálny apetít a tak dostali označenie „ovocie lásky“. To sa však potvrdilo, pretože podporujú tvorbu testosterónu a krvný obeh v pohlavnom ústrojenstve.

To všetko dokážu jahody. Preto neváhajte a využite ich napríklad na niektorý z receptov na jahodové rezy.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.