Jahody sa skvele hodia v každej ročnej dobe. Sú blahodárne nášmu zdraviu a obsahujú veľa vitamínov.
Ideálnymi sú čerstvé, avšak v zime nám vystačia aj mrazené, kompótované a dokonca aj sušené.
Ak máte chuť upiecť si sladký múčnik, inšpirujte sa tými najlepšími receptami na jahodovú bublaninu.
Naše recepty
Ako už bolo spomenuté, jahody sú zdrojom veľkého množstva vitamínov ako napríklad C a B. Tiež obsahujú minerálne látky ako železo, draslík a vápnik.
Nášmu telu dodávajú mikronutrienty a pôsobia kladne na karidovaskulárny systém, čím posilňujú srdce. Pomáhajú tiež pri chudokrvnosti, cukrovke, reumatizme, pri ochorení dna a posilňujú nervový systém.
Jahody majú sviežu chuť a ich výraznú arómu fascinuje ľudstvo už oddávna. Bývali doby, kedy boli prezývané „ovocom kráľov“
Mali vraj tiež podporovať sexuálny apetít a tak dostali označenie „ovocie lásky“. To sa však potvrdilo, pretože podporujú tvorbu testosterónu a krvný obeh v pohlavnom ústrojenstve.
To všetko dokážu jahody. Preto neváhajte a využite ich napríklad na niektorý z receptov na jahodové rezy.