Jahodová buchta s tvarohom

Jahodová buchta s tvarohom

Výborná tvarohová buchta s jahodami, ktorú oceníte vo chvíli, keď si doprajete svoju popoludňajšiu kávu.

Ingrediencie na cesto

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 ks vajcia
  • 125 g masla
  • jahody (čerstvé alebo mrazené)

Ingrediencie na náplň

  • 250 g tvarohu vo vaničke
  • 1 ks vajcia
  • 1 vanilkový cukor

Postup

  • V mise zmiešajte múku s cukrom a kypriacim práškom do pečiva.
  • Pridáme vajcia, mlieko a rozpustené maslo.
  • Vyšľaháme hladké cesto a nalejeme do hlbšieho plechu vyloženého papierom na pečenie.
  • V inej mise zmiešajte tvaroh s vajíčkom a vanilkovým cukrom. Môžete viac osladiť podľa chuti.
  • Tvarohovú zmes natrite na pripravené cesto v plechu.
  • Nakoniec navrch ešte rozprestrite väčšie množstvo jahôd, prípadne aj posýpkou.
  • Pečte pri 150 ° C po dobu 45-50 minút.
  • Po upečení nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.
Upečený múčnik z jahôd, sladkého tvarohu a posypaný posýpkou.
Zdroj: sugarandsoul.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.