Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda

Nadúrodu jahôd je okrem mrazenia tiež dobré spracovať na marmeládu, ktorú obľubujú hlavne malé deti.

Ingrediencie

  • 1 kg jahôd
  • 1 balenie želírovacieho prostriedku na 1 kg ovocia
  • 1 kg kryštálového cukru

Postup

  • Jahody zbavíme stopiek a umyjeme.
  • Potom dáme jahody do hrnca a privedieme do varu.
  • Aby sme nemali v marmeláde kúsky, môžeme jahody rozmixovať tyčovým mixérom.
  • Potom prisypeme cukor a želírovací prostriedok a varíme 2 až 3 minúty.
  • Ešte vriacu marmeládu nalejeme do čistých pohárov, uzavrieme viečkami a na 5 minút preklopíme hore dnom.
Chlieb namazaný domácou marmeládou z jahôd.
Zdroj: kotibeth.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.