Máte chuť na ľahkú letnú tortu, ale nechcete sa, v tom horúčave, ešte potiť pri rúre? Pripravte si tento sušienkový dezert plný jahôd a kyslej smotany.
Ingrediencie
Korpus:
- 80 g kakaových sušienok Bebe
- 1 polievková lyžica kokosového tuku
Krém:
- 750 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 polievkové lyžice práškovej želatíny
- 100 g cukru múčka
- 1 vanilkový struk
- 800 g jahôd
- 2 polievkové lyžice kakaa
Postup
- Pripravíme si otváraciu tortovú formu s priemerom 26–28 cm. Dno aj boky vyložte papierom na pečenie.
- Do mixéra dáme všetky sušienky a kokosový tuk.
- Spoločne premixujeme, až vznikne kompaktná hmota.
- Túto hmotu rozprestrieme na dno formy a utlačíme.
- Smotanu na šľahanie ohrejme.
- Nemala by variť, ale mala by byť horúca.
- Metličkou v nej rozmiešame želatínu tak, aby v smotane neboli hrudky.
- Necháme trochu vychladnúť.
- Do misky dáme mascarpone a vyšľaháme ho s cukrom, pridáme vanilkové semienka a ďalej šľaháme.
- Pomaly vlievame vlažnú smotanu.
- Dobre šľaháme, aby v kréme nevznikli hrudky.
- Nakrájame trištvrte jahôd na malé kocky. Zvyšok jahôd na plátky.
- Hotový krém nalejeme do formy.
- Najprv polovicu krému. Na tú nasypeme všetky jahody na kocky.
- Prikryjme druhou polovicou krému.
- Krém na povrchu uhladíme a zasadíme doň plátky jahôd.
- Povrch posypeme kakaom a necháme vychladnúť v chladničke minimálne 10–12 hodín.
Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na marhuľové koláče .