Jahodová nepečená torta s kakaom

Jahodová nepečená torta s kakaom

Máte chuť na ľahkú letnú tortu, ale nechcete sa, v tom horúčave, ešte potiť pri rúre? Pripravte si tento sušienkový dezert plný jahôd a kyslej smotany.

Ingrediencie

Korpus:

  • 80 g kakaových sušienok Bebe
  • 1 polievková lyžica kokosového tuku

Krém:

  • 750 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice práškovej želatíny
  • 100 g cukru múčka
  • 1 vanilkový struk
  • 800 g jahôd
  • 2 polievkové lyžice kakaa

Postup

  • Pripravíme si otváraciu tortovú formu s priemerom 26–28 cm. Dno aj boky vyložte papierom na pečenie.
  • Do mixéra dáme všetky sušienky a kokosový tuk.
  • Spoločne premixujeme, až vznikne kompaktná hmota.
  • Túto hmotu rozprestrieme na dno formy a utlačíme.
  • Smotanu na šľahanie ohrejme.
  • Nemala by variť, ale mala by byť horúca.
  • Metličkou v nej rozmiešame želatínu tak, aby v smotane neboli hrudky.
  • Necháme trochu vychladnúť.
  • Do misky dáme mascarpone a vyšľaháme ho s cukrom, pridáme vanilkové semienka a ďalej šľaháme.
  • Pomaly vlievame vlažnú smotanu.
  • Dobre šľaháme, aby v kréme nevznikli hrudky.
  • Nakrájame trištvrte jahôd na malé kocky. Zvyšok jahôd na plátky.
  • Hotový krém nalejeme do formy.
  • Najprv polovicu krému. Na tú nasypeme všetky jahody na kocky.
  • Prikryjme druhou polovicou krému.
  • Krém na povrchu uhladíme a zasadíme doň plátky jahôd.
  • Povrch posypeme kakaom a necháme vychladnúť v chladničke minimálne 10–12 hodín.

Jahodový kúsok dezertu s čokoládovou polevou.
zdroj: chocolatemoosey.com

Inšpirujte sa aj ďalšími receptami na marhuľové koláče .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.