Jahodová torta so šľahačkou a mascarpone

Jahodová torta so šľahačkou a mascarpone

Nadýchaná šľahačka a výborný taliansky syr spolu krásne harmonicky ladia a vaše chuťové poháriky budú jasať. Sladké jahody skvele doplnia a zintenzívnia celú chuť tortičky.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 150 g hladkej múky
  2. 130 g práškového cukru
  3. Lyžička prášku do pečiva
  4. Štipka soli
  5. 60 g masla (zmäknutého)
  6. Lyžička vanilkového extraktu
  7. 120 ml plnotučného mlieka
  8. Vajcia
  9. 2 lyžice oleja

Na jahody

  1. 340 g nakrájaných jahôd
  2. 20 g jahodového džemu
  3. Lyžička cukru kryštál

Na šľahačku

  1. 240 ml smotany na šľahanie
  2. 4 lyžice práškového cukru
  3. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  4. 250 g mascarpone
  5. Citrónová šťava

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Okraje tortovej formy vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Do väčšej misy si preosejeme múku, cukor, prášok do pečiva a soľ
  4. Pridáme maslo, vanilku a polovicu mlieka
  5. Všetko spolu mixujeme
  6. Vedľa si spolu prešľaháme zvyšné mlieko, vajcia a olej
  7. Túto zmes potom postupne prilievame do väčšej misy s múkou
  8. Všetko spolu zmixujeme, aby vzniklo hladké a jednoliate cesto
  9. Cesto nalejeme do formy a pečieme približne 20 – 22 minút
  10. Po vybratí z rúry ho necháme 10 minút odpočinúť vo forme a potom ho vyberieme a položíme na mriežku, aby úplne vychladol
  11. Na jahodovú náplň zmiešame dohromady nakrájané jahody, džem a 2 lyžice cukru
  12. Necháme ich odležať v chladničke, aby jahody pustili trochu šťavy
  13. Smotanu si spoločne s cukrom a vanilkou vyšľaháme do hustej konzistencie
  14. Ďalej zmiešame mascarpone s 2 lyžicami cukru a citrónovú šťavu
  15. Vychladnutý korpus položíme na tácku a rozrežeme ho na dva rovnako veľké kusy
  16. Tie premažeme mascarponovým krémom, naukladáme 100 g jahôd a spojíme dohromady
  17. Na vrch korpusu navrstvíme šľahačku, ktorú rovnomerne rozotrieme do strán
  18. A rozložíme zvyšné jahody
  19. Tortu sa môže podávať ihneď, alebo ju nechajte aspoň 4 hodiny odležať v chladničke
Nadýchaná torta so šľahačkou, plnená a zdobená jahodami.
Zdroj: yellowblissroad.com

Krém pre tento recept nemusí nutne byť čokoládový, pozrite sa na tieto tipy na krémy a polevy a vyskúšajte túto tortu tak trochu inak.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.