Tieto luxusné nepečené rezy z mascarpone si zamilujete! Korpus z BeBe sušienok, ľahučký krém s nádychom mäty a macerované jahody dohromady tvoria výborný dezert, ktorý jednoducho musíte ochutnať.
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 140 g BeBe sušienok, drvených
- 50 g trstinového cukru
- 6 lyžíc masla, rozpusteného
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na krém:
- 120 ml smotany na šľahanie
- 230 g mascarpone
- 30 g práškového cukru
- ¾ lyžičky mätového extraktu
- ½ lyžičky vanilkovej pasty
Na topping:
- 450 g čerstvých jahôd nakrájaných na plátky
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 3-4 vetvičky čerstvej mäty, nakrájané na malé kúsky
Postup
- Rozdrvte sušienky v kuchynskom robote alebo v sáčku so zipsom pomocou valčeka.
- V strednej miske zmiešajte rozdrobené sušienky a trstinový cukor a premiešajte.
- Potom pridajte rozpustené maslo a vanilku a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pevne zmes zatlačte na dno plechu 20 x 20 cm vyloženého papierom na pečenie.
- Dajte do chladničky, zatiaľ čo budete pripravovať náplň.
- Ručným mixérom alebo stolným mixérom s nástavcom na šľahanie šľahajte smotanu na šľahanie do tuha, asi 2-3 minúty.
- Dajte bokom.
- V inej miske šľahajte mascarpone, práškový cukor, mätový extrakt a vanilkovú pastu na strednom stupni, kým sa všetko dobre nespojí, asi 1-2 minúty.
- Potom pomocou stierky vmiešajte šľahačku.
- Zmes rozotrite na pripravený vychladnutý korpus.
- Nechajte v chlade, kým nebudete pripravení na podávanie {ideálne chlaďte 2 hodiny pred podávaním}.
- Nakrájané jahody dajte do misy a posypte kryštálovým cukrom a čerstvou mätou.
- Premiešajte a nechajte odležať a macerovať asi 30 minút.
- Zdvihnite cheesecake z plechu pomocou papiera na pečenie.
- Nakrájajte na rezy a potom na ne navrstvite nakrájané jahody (nezabudnite scediť všetku nahromadenú šťavu z jahôd).
- Nechajte si chutiť!