Jahodové cheesecake rezy

Jahodové cheesecake rezy

Tieto luxusné nepečené rezy z mascarpone si zamilujete! Korpus z BeBe sušienok, ľahučký krém s nádychom mäty a macerované jahody dohromady tvoria výborný dezert, ktorý jednoducho musíte ochutnať.

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 140 g BeBe sušienok, drvených
  • 50 g trstinového cukru
  • 6 lyžíc masla, rozpusteného
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na krém:

  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 230 g mascarpone
  • 30 g práškového cukru
  • ¾ lyžičky mätového extraktu
  • ½ lyžičky vanilkovej pasty

Na topping:

  • 450 g čerstvých jahôd nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 3-4 vetvičky čerstvej mäty, nakrájané na malé kúsky

Postup

  • Rozdrvte sušienky v kuchynskom robote alebo v sáčku so zipsom pomocou valčeka.
  • V strednej miske zmiešajte rozdrobené sušienky a trstinový cukor a premiešajte.
  • Potom pridajte rozpustené maslo a vanilku a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Pevne zmes zatlačte na dno plechu 20 x 20 cm vyloženého papierom na pečenie.
  • Dajte do chladničky, zatiaľ čo budete pripravovať náplň.
  • Ručným mixérom alebo stolným mixérom s nástavcom na šľahanie šľahajte smotanu na šľahanie do tuha, asi 2-3 minúty.
  • Dajte bokom.
  • V inej miske šľahajte mascarpone, práškový cukor, mätový extrakt a vanilkovú pastu na strednom stupni, kým sa všetko dobre nespojí, asi 1-2 minúty.
  • Potom pomocou stierky vmiešajte šľahačku.
  • Zmes rozotrite na pripravený vychladnutý korpus.
  • Nechajte v chlade, kým nebudete pripravení na podávanie {ideálne chlaďte 2 hodiny pred podávaním}.
  • Nakrájané jahody dajte do misy a posypte kryštálovým cukrom a čerstvou mätou.
  • Premiešajte a nechajte odležať a macerovať asi 30 minút.
  • Zdvihnite cheesecake z plechu pomocou papiera na pečenie.
  • Nakrájajte na rezy a potom na ne navrstvite nakrájané jahody (nezabudnite scediť všetku nahromadenú šťavu z jahôd).
  • Nechajte si chutiť!
Nepečené jahodové rezy z mascarpone.
www.twosugarbugs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.