Jahodové knedle

Jahodové knedle

Máte radi pravú českú klasiku? Potom by ste mali vyskúšať výborné sladučké knedle, ktoré sú plné zdravých jahôd!

Ingrediencie

  • 4 šálky orezaných a silne nakrájaných jahôd
  • ⅔ šálky cukru
  • 1 šálka múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 2 lyžice studeného nesoleného masla (nakrájaného na kúsky)
  • ⅔ šálky plnotučného mlieka
  • domáca šľahačka alebo vanilková zmrzlina na dozdobenie

Postup

  • Zmiešajte jahody a cukor a za stáleho miešania ich nechajte variť v hrnci, kým nezmäknú. Varte asi 15 minút.
  • Zatiaľ, v strednej miske, zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • Do zmesi zapracujte kúsky masla a miešajte, kým nevznikne zmes, pripomínajúca hrubú strúhanku.
  • Znovu priveďte jahody do varu.
  • Do zmesi s múkou pridajte mlieko a vytvorte husté lepkavé cesto.
  • Teraz máte na výber, ako knedle vytvoríte.
  • Pokiaľ chcete klasiku, vezmite kus cesta, vytvorte z neho malú placičku, do jej stredu dajte jahodu, zabaľte a dajte variť na cca 10 minút do vriacej vody.
  • Ak chcete mať knedle o niečo zaujímavejšie, urobte z cesta guličky a tie pridajte priamo do vriacich jahôd. Zamiešajte raz alebo dvakrát. Následne znížte teplotu na minimum, prikryte pokrievkou a nechajte variť 15–18 minút. Cesto sa nafúkne a vzniknú knedle.
  • Pred podávaním nechajte jahodové knedle odstáť 5 minút.
  • Pokrm môžete dozdobiť šľahačkou, čerstvými jahodami alebo vanilkovou zmrzlinou.

Jahodové knedle v bielom tanieriku.
zdroj: justataste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.