Na tento dezert alebo výborné raňajky potrebujete iba 3 ingrediencie a pritom je výsledok tak lahodný! Navyše ho zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Čo budete potrebovať
- 1 plát mrazeného lístkového cesta, rozmrazený
- 1 vajce, rozšľahané (voliteľne)
- ½ šálky nutelly
- čerstvé jahody, nakrájané
Postup
- Predhrejte rúru na 190ºC.
- Ľahko prejdite ostrým nožom cca 1 cm od okrajov cesta dookola, aby ste vytvorili kôrku (neprerezávajte celé cesto).
- Cesto (okrem okrajov) po celom povrchu prepichajte vidličkou.
- Ak chcete, potrite okraje lístkového cesta rozšľahaným vajcom.
- Listové cesto pečte 15 minút, kým nie je nafúknuté a zlatisto hnedé.
- Pomocou špachtle zatlačte vnútro lístkového cesta smerom dole, aby ste ho oddelili od kôrky.
- Ak túžite po zlatistejšom a prepečenejšom lístkovom ceste, pečte ešte 3 minúty.
- Do stredu rovnomerne rozotrite nutellu a potom pridajte nakrájané jahody v jednej vrstve.
- Nakrájajte a užite si to!
Radi by ste si zaobstarali kvalitný kávovar? A čo napríklad pákový? Tento typ je vhodný pre skutočných milovníkov kávy. Celá príprava je zážitok, s ktorým sa budete cítiť ako barista. Pozrite sa na náš rozsiahly test 6 najlepších pákových kávovarov a nájdite svojho favorita!