Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Toto tiramisu je úplne luxusné! Vrstvy cukrárskych piškótov, šľahačky, smotanovej zmesi a čerstvých jahôd dohromady vytvára ten najdokonalejší dezert, aký si viete predstaviť.

Čo budete potrebovať

Na jahody:

  • 470 g čerstvých jahôd, zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
  • 3 lyžice cukru
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy

Na náplň:

  • 230 g smotanového syra, zmäknutého na izbovú teplotu
  • ½ šálky preosiateho práškového cukru
  • 2 lyžičky jahodového džemu, rozpusteného
  • 1 balenie cukrárskych piškótov lady fingers
  • ¼ šálky pomarančovej šťavy

Na ozdobu:

  • 450 g šľahačky
  • 2 lyžičky jahodového extraktu
  • čerstvé nakrájané jahody na ozdobu

Postup

  • Do veľkej misy pridajte nakrájané jahody, kryštálový cukor a citrónovú šťavu.
  • Jemne premiešajte a dajte bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a rozpustený jahodový džem.
  • Šľahajte elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť, kým sa všetko nespojí a nebudete mať hladkú zmes.
  • Vmiešajte jednu šálku našľahanej šľahačky.
  • Dajte bokom.
  • Dajte piškóty do malej misky a pokvapkajte pomarančovou šťavou.
  • V inej mise prešľahajte zvyšok našľahanej šľahačky s jahodovým extraktom.
  • Dajte bokom.
  • Polovicu smotanovej zmesi rozotrite na dno zapekacej misky 23 x 23 cm.
  • Pokračujte rovnomernou vrstvou piškótov.
  • Potom na piškóty naložte polovicu jahôd (s trochou šťavy).
  • Na jahodovú vrstvu rovnomerne rozotrite zvyšok smotanovej zmesi.
  • Na vrstvu smotanovej zmesi naložte polovicu šľahačky s jahodovou príchuťou.
  • Rovnomerne navrstvite zvyšok piškótov a potom pokračujte so zvyškom jahôd so šťavou.
  • Všetko zavŕšte zvyškom jahodovej šľahačky.
  • Zakryte potravinárskou fóliou a dajte chladiť cez noc alebo aspoň na 6 hodín.
  • Až budete pripravení na podávanie, ozdobte čerstvými nakrájanými jahodami.
Tiramisu so šľahačkou a čerstvými jahodami na tanieriku.
www.thecountrycook.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.