Toto tiramisu je úplne luxusné! Vrstvy cukrárskych piškótov, šľahačky, smotanovej zmesi a čerstvých jahôd dohromady vytvára ten najdokonalejší dezert, aký si viete predstaviť.
Čo budete potrebovať
Na jahody:
- 470 g čerstvých jahôd, zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
- 3 lyžice cukru
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
Na náplň:
- 230 g smotanového syra, zmäknutého na izbovú teplotu
- ½ šálky preosiateho práškového cukru
- 2 lyžičky jahodového džemu, rozpusteného
- 1 balenie cukrárskych piškótov lady fingers
- ¼ šálky pomarančovej šťavy
Na ozdobu:
- 450 g šľahačky
- 2 lyžičky jahodového extraktu
- čerstvé nakrájané jahody na ozdobu
Postup
- Do veľkej misy pridajte nakrájané jahody, kryštálový cukor a citrónovú šťavu.
- Jemne premiešajte a dajte bokom.
- Vo veľkej mise zmiešajte smotanový syr, práškový cukor a rozpustený jahodový džem.
- Šľahajte elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť, kým sa všetko nespojí a nebudete mať hladkú zmes.
- Vmiešajte jednu šálku našľahanej šľahačky.
- Dajte bokom.
- Dajte piškóty do malej misky a pokvapkajte pomarančovou šťavou.
- V inej mise prešľahajte zvyšok našľahanej šľahačky s jahodovým extraktom.
- Dajte bokom.
- Polovicu smotanovej zmesi rozotrite na dno zapekacej misky 23 x 23 cm.
- Pokračujte rovnomernou vrstvou piškótov.
- Potom na piškóty naložte polovicu jahôd (s trochou šťavy).
- Na jahodovú vrstvu rovnomerne rozotrite zvyšok smotanovej zmesi.
- Na vrstvu smotanovej zmesi naložte polovicu šľahačky s jahodovou príchuťou.
- Rovnomerne navrstvite zvyšok piškótov a potom pokračujte so zvyškom jahôd so šťavou.
- Všetko zavŕšte zvyškom jahodovej šľahačky.
- Zakryte potravinárskou fóliou a dajte chladiť cez noc alebo aspoň na 6 hodín.
- Až budete pripravení na podávanie, ozdobte čerstvými nakrájanými jahodami.