Jahodovo-čokoládový múčnik s tvarohom

Jahodovo-čokoládový múčnik s tvarohom

Hľadáte inšpiráciu na recepty z jahôd? Skúste tento tvarohový múčnik s afrodiziakom a povzbudzovačom nálady v jednom. Môže sa pokojne stať jedlým darčekom k výročiu alebo narodeninovou tortou.

Ingrediencie:

  • 500 g jahôd
  • 75 g masla
  • 300 g cukru
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 1 citrón
  • 4 vajcia
  • 1 lyžica vody
  • 225 g polohrubej múky
  • ¾ lyžičky kypriaceho prášku
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 lyžica jahodového džemu
  • 10 plátkov želatíny
  • 650 g smotany na šľahanie
  • 2 lyžice vaječného koňaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g tvarohu
  • ½ lyžičky červeného farbiva
  • 4 lyžice nastrúhanej čokolády

Postup:

  • Pripravte si korpus zmiešaním masla a 50 g cukru, ½ lyžice vanilkového cukru, kôry z ½ citróna. Pridajte žĺtok z jedného vajca, bielok si dajte bokom.
  • Pridajte studenú vodu, 150 g múky a ½ lyžičky kypriaceho prášku k zmesi masla s cukrom.
  • Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte bochník.
  • Zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte na 30 minút do chladničky vychladiť.
  • Rúru si predhrejte na 175 °C.
  • Zvyšok vajec spolu s jedným bielkom mixujte asi 5 minút do krémovej konzistencie.
  • Pridajte 100 g cukru po častiach a ½ lyžice vanilkového cukru a mixujte.
  • 75 g múky zmiešajte s kukuričným škrobom a 1 lyžicou kakaa, zamiešajte a pridajte k vajíčkam.
  • Hotovým cestom naplňte vymastenú a múkou vysypanú tortovú formu.
  • Pečte asi 20-25 minút.
  • Medzitým, čo sa pečie korpus, vyvaľkajte si vychladnuté cesto na pomúčenej doske.
  • Cesto by malo vliezť do asi 26 cm tortovej formy.
  • Pred pečením ho ešte prepichajte vidličkou a po upečení prvého korpusu ho dajte piecť na 200 °C.
  • Pečte asi 15 minút.
  • Prvý korpus si rozrežte na 2 horizontálne polovice.
  • Upečený maslový korpus si potrite jahodovou marmeládou a navrch dajte jednu polovicu piškótového korpusu.

Čokoládová náplň:

  • Namočte si želé plátky v studenej vode, aby napučali.
  • 200 g smotany na šľahanie vyšľahajte s 50 g cukru, pridajte zvyšnú časť kakaa.
  • Zo želatíny vytlačte prebytočnú vodu a spolu s vaječným likérom ju zahrejte nad plameňom. Nevarte, len zahrievajte, aby sa želatína rozpustila.
  • Nechajte ju vychladnúť a primiešajte k šľahačke.
  • Hotový krém natrite na prvé poschodie piškótového korpusu.
  • Prikryte druhým poschodím korpusu a dajte vychladiť.

Jahodová náplň:

  • Medzitým, čo sa múčnik chladí, si môžete prichystať jahodovú náplň.
  • 8 plátkov želatíny si dajte napučať do studenej vody.
  • 250 g jahôd, 100 g cukru a 2 lyžice citrónovej šťavy rozmixujte tyčovým mixérom.
  • Do rozmixovanej zmesi pridajte tvaroh a zamiešajte.
  • Napučanú želatínu vytlačte a dajte do hrnca zahrievať spolu s pár lyžicami tvarohovej zmesi, aby sa rozpustila.
  • Pridajte ju do zvyšku tvarohovej zmesi a dôkladne premiešajte.
  • 250 g smotany na šľahanie si vyšľahajte a pridajte do tvarohovej zmesi spolu s ½ lyžice červeného potravinárskeho farbiva.
  • Celý múčnik touto náplňou potrite a dajte chladiť do chladničky na minimálne 3 hodiny.
  • Po vychladení môžete ozdobiť zvyšnou šľahačkou, jahodami a čokoládovými hoblinkami.
jahodový koláč s tvarohom a kakaovým korpusom
Zdroj: kitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.