Cheesecake patrí medzi obľúbené dezerty a nie je sa čomu diviť.
Korpus z rozdrobených sušienok s maslom a bohatá krémová vrstva tvorí dokonalú kombináciu, ktorej nejde odolať.
My sme si pre vás dnes pripravili 5 vynikajúcich receptov na jahodový cheesecake a to z mascarpone aj smotanového syra.
Vyberiete si pečenú či nepečenú variantu?
Tak či tak si pochutnáte!
Naše recepty
Aký syr na cheesecake použiť?
Tradične sa používa smotanový syr Philadelphia, ale často býva nahradený mascarpone. Aký je v nich rozdiel?
Mascarpone:
- pri použití mascarpone sú torty o niečo pevnejšie a nemäknú tak rýchlo
- dodáva cheesecaku sýtejšiu, dekadentnú chuť
- ak použijete mascarpone, pridajte trochu citrónovej šťavy
- vyrába sa z hustej smotany
- má oveľa vyšší obsah tuku ako Philadelphia
Philadelphia:
- pri použití Philadephie sú torty jemnejšie a ich tvar nevydrží veľmi dlho, keď ich vyberiete z chladničky
- vyrába sa z mlieka
- má ľahko kyslú chuť, ktorá skvele dopĺňa cheesecake
Červené jahody v tvare srdca a posýtené malými semienkami sú jedným z najobľúbenejších druhov ovocia na svete. Chcete vedieť, ako si ich môžete vypestovať? Aké sú ich zdravotné benefity? A ako ich môžete využiť v kuchyni? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom rozsiahlom článku o jahodách !
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!