Jahodový džem

Jahodový džem

Čo môže byť lepšie ako si namazať čerstvé pečivo sladkou domácou marmeládou z jahôd.

Čo budeme potrebovať

  • 0,5 kg jahôd
  • 0,4 kg cukru krupice alebo kryštálu
  • šťava z 1 veľkého citróna

Postup

  1. Jahody dobre umyjeme.
  2. Dáme ich misy a zasypeme ich polovicou cukru.
  3. Rozmixujeme tyčovým mixérom do hustejšej kaše.
  4. Celú zmes scedíme cez sitko do hrnca alebo do panvice.
  5. Šťavu v kastróli začneme variť na strednú teplotu, asi po piatich minútach pridáme zvyšok cukru.
  6. Rozmiešame a varíme asi ďalších desať minút.
  7. Občas zoberieme z povrchu penu.
  8. Pred koncom varu pridáme do jahodovej marmelády citrónovú šťavu.
  9. Marmeládu plníme do sterilizovaných pohárov, uzavrieme viečkom, poháre otočíme hore dnom.

Z jahôd sa dá urobiť lahodné smoothie , ktoré si môžete urobiť na niekoľko rôznych spôsobov, podľa nás.
Alebo si urobte vlastný domáci džús. K tomu je potrebný výkonný odšťavovač , vyberte si v našej recenzii.

Poháre plné lahodného jahodového džemu.
Zdroj: thebakerupstairs.com

Ak chceme z čerstvých jahôd pripraviť aj nejakú inú dobrotu, potom ich môžeme jahody použiť do pohárov, rôznych jahodových dezertov, alebo z nich pripraviť jahodovú penu alebo jahodový koktail .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.