Jahodový koláč s pudingom

Jahodový koláč s pudingom

Ponáhľate sa a nemáte čas na zložité pečenie? Tento recept je jednoduchý, a navyše skvele chutí. A pokiaľ nemáte práve chuť na koláč, vyskúšajte recept na lahodné rezy z jahôd .

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 225 gramov polohrubej múky
  • 175 gramov cukru krupice
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • štipka soli
  • 75 mililitrov oleja
  • 250 mililitrov perlivej vody

Puding:

  • 1 vrecko vanilkového pudingu
  • 400 mililitrov mlieka
  • 40 gramov cukru
  • jahody

Postup prípravy:

  • Začnite tým, že si najskôr predhrejete rúru na 180 stupňov.
  • Múku s kypriacim práškom preosejte, pridajte cukor, vanilkový cukor, soľ a zamiešajte.
  • K sypkej zmesi pridajte olej a perlivú vodu a vymiešajte tekuté cesto.
  • Na vopred pripravenú formu cesto nalejte a vložte do rúry.
  • Pečte po dobu 30-35 minút.
  • Hneď ako je korpus hotový, nechajte ho úplne vychladnúť.
  • Počas doby, kedy koláč chladne sa môžete vrhnúť na puding.
  • Do malého množstva mlieka vysypte vrecko pudingu a poriadne rozmiešajte.
  • Zvyšok mlieka vlejte do hrnca, pridajte cukor a pomaly zahrievajte.
  • Akonáhle uvidíte, že sa blíži bod varu, vlejte rozmiešaný puding do hrnca.
  • Za stáleho miešania vám puding začne hustnúť (asi 1 minútu) – keď je dostatočne hustý, odstavte.
  • Puding nalejte na vychladnutý korpus a rovnomerne ho rozprestrite.
  • Na puding naukladajte polovičky alebo štvrtky jahôd.
  • Koláč nechajte vychladnúť a potom ho vložte ešte aspoň na jednu hodinu do chladničky.
koláč s nakrájanými jahodami a tvarohom
Zdroj foto: thriftyfun.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.