Ponáhľate sa a nemáte čas na zložité pečenie? Tento recept je jednoduchý, a navyše skvele chutí. A pokiaľ nemáte práve chuť na koláč, vyskúšajte recept na lahodné rezy z jahôd .
Budete potrebovať:
Cesto:
- 225 gramov polohrubej múky
- 175 gramov cukru krupice
- ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka soli
- 75 mililitrov oleja
- 250 mililitrov perlivej vody
Puding:
- 1 vrecko vanilkového pudingu
- 400 mililitrov mlieka
- 40 gramov cukru
- jahody
Postup prípravy:
- Začnite tým, že si najskôr predhrejete rúru na 180 stupňov.
- Múku s kypriacim práškom preosejte, pridajte cukor, vanilkový cukor, soľ a zamiešajte.
- K sypkej zmesi pridajte olej a perlivú vodu a vymiešajte tekuté cesto.
- Na vopred pripravenú formu cesto nalejte a vložte do rúry.
- Pečte po dobu 30-35 minút.
- Hneď ako je korpus hotový, nechajte ho úplne vychladnúť.
- Počas doby, kedy koláč chladne sa môžete vrhnúť na puding.
- Do malého množstva mlieka vysypte vrecko pudingu a poriadne rozmiešajte.
- Zvyšok mlieka vlejte do hrnca, pridajte cukor a pomaly zahrievajte.
- Akonáhle uvidíte, že sa blíži bod varu, vlejte rozmiešaný puding do hrnca.
- Za stáleho miešania vám puding začne hustnúť (asi 1 minútu) – keď je dostatočne hustý, odstavte.
- Puding nalejte na vychladnutý korpus a rovnomerne ho rozprestrite.
- Na puding naukladajte polovičky alebo štvrtky jahôd.
- Koláč nechajte vychladnúť a potom ho vložte ešte aspoň na jednu hodinu do chladničky.