Jahodový koláč so šľahačkou

Jahodový koláč so šľahačkou

Ak máte radi jahodové jogurty, vyskúšajte tento recept, ktorého náplň svojou chuťou pripomína jahodový jogurt.

Ingrediencie

Cesto:

  • 220 gramov hladkej múky
  • 240 gramov cukru krupice
  • 20 gramov holandského kakaa
  • 6 lyžíc oleja
  • 6 vajec
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 mililitrov smotany na šľahanie
  • 250 gramov jogurtového Zeesanu
  • 500 mililitrov vody
  • 30 jahôd
  • 100 gramov čokolády

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, cukor, kakao a kypriaci prášok do pečiva.
  2. V druhej miske rozšľahajte vajcia a olej.
  3. Vlhké ingrediencie postupne pridávajte k suchým a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej formy na pečenie (priemer cca 26 cm).
  5. Pečte v predhriatej rúre na 180°C cca 40-50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu koláča nevyjde čisté.
  6. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
  7. Studenú smotanu na šľahanie vyšľahajte do tuhej šľahačky.
  8. Jogurt Zeesan zmiešajte s vodou.
  9. Vychladnutý koláč prekrojte na 2 diely.
  10. Na spodný diel naneste jogurtovú zmes a rovnomerne rozotrite.
  11. Na jogurtovú vrstvu poukladajte jahody.
  12. Prikryte druhým dielom koláča.
  13. Vrch koláča ozdobte šľahačkou a roztopenou čokoládou.
koláč s jahodami v forme na pečenie a so šľahačkou pripravenou v miske
Zdroj foto: thesisterscafe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.