Vychutnajte si tento recept pokojne aj v zime. Inšpirujte sa receptami na zaváranie jahôd .
Budete potrebovať:
Cesto:
- 210 gramov hladkej múky
- 55 gramov cukru múčka
- štipka soli
- 100 gramov masla
- 1 vajce
Náplň:
- 350 gramov mäkkého tvarohu
- 3 polievkové lyžice cukru krupice
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vajce
- jahody
- želatína
Postup prípravy:
- Najskôr začnite korpusom.
- Do misy dajte všetky ingrediencie na cesto a spracujte.
- Hotové cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
- Potom cesto vyvaľkajte a dajte do vopred pripravenej formy na koláč – okraje zapravte.
- Nezabudnite cesto na niekoľkých miestach prepichnúť vidličkou.
- Začnite s prípravou náplne.
- Tvaroh, žĺtok a cukry ušľahajte.
- Zo zvyšných bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešajte do tvarohu.
- Náplň naneste na cesto, pokryte jahodami a vložte do rúry.
- Pečte asi 40 minút pri teplote 170 stupňov.