Jahodový pečený čaj s korením chai latté

Jahodový pečený čaj s korením chai latté

Poznáte nápoj zvaný chai latté? Korenie, ktoré mu dáva typickú a nezameniteľnú chuť sa výborne hodí aj na domáci pečený čaj! Vyskúšajte tento netradičný recept!

Ingrediencie

  • 300 g čerešní čerstvých alebo mrazených
  • 600 g čerstvých alebo mrazených jahôd
  • 1 kaki
  • 1/2 citróna
  • 300 g trstinového cukru
  • lyžička korenia chai latté ( zmes badiánu, kardamómu, škorice, vanilky, klinčekov a muškátového orieška)

Postup

  • Jahody pokrájajte na polovičky, kaki na kúsky, citrón zbavte kôry a rozkrájajte na polkolieska.
  • Rúru rozohrejte na 200 °.
  • Ovocie dajte do plechu, alebo zapekacej misky, zasypte korením a cukrom a premiešajte.
  • Podlejte vodou a dajte piecť na 20 – 30 minút, občas premiešajte.
  • Po upečení preložte zmes do pohárov s viečkom a uchovávajte v chladničke.
Pečené ovocie v plechu s naberačkou, uzatvárateľný pohár so zmesou pečeného čaju
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.