Jahodový tiramis z mascarpone

Jahodový tiramis z mascarpone

Toto tiramisu je rýchly a jednoduchý jahodový dezert, ktorý nemusíte piecť!

Príprava je jednoduchá a rýchla. Pusťte sa do toho.

Ingrediencie

  • dlhé cukrárske piškóty

Jahodový džús:

  • 332 g čerstvých nasekaných jahôd (2 šálky)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžica cukru
  • ½ šálky studenej vody

Kávová zmes:

  • 1 vajce
  • 225 g mascarpone (1 šálka)
  • 220 g smotany (1 šálka)
  • 1 a ½ lyžice cukru múka
  • 166 g nakrájaných jahôd (1 šálka)

Postup

Jahodový džús:

  • Očistite a nasekajte jahody na malé kúsky. Posypte ich cukrom a spolu s citrónovou šťavou a vodou ich vložte do mixéra. Rozmixujte do hladka.
  • Hotovú zmes vlejte do misky a nechajte bokom.

Smotanová zmes:

  • V miske rozšľahajte vajcia, pridajte cukor, mascarpone a smotanu. Všetko vyšľahajte na stredne hustú hmotu (šľahanie zaberie 5–10 minút).

Vrstvenie:

  • Zvoľte nádobu, v ktorej chcete tiramisu podávať. Poprípade môžete urobiť jednu veľkú tortu vo väčšej mise a až potom hotové tiramisu nakrájať na menšie kúsky.
  • Sušienky namočte do jahodového džúsu a položte ich na dno pripravenej nádoby.
  • Na sušienky dajte krémovú zmes a posypte nakrájanými jahodami. Koľko vrstiev vytvoríte, záleží na tom, koľko chcete vytvoriť porcií.
  • Akonáhle máte jahodové tiramisu pripravené, dajte ho do chladničky aspoň na 4–5 hodín. Najlepšie je nechať chladiť cez noc.
  • Pred podávaním môžete vrch tiramisu ozdobiť čerstvými jahodami.

Jahodové tiramisu z mascarpone, zdobené nastrúhanou čokoládou a čerstvými jahodami.
zdroj: anitalianinmykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.