Toto tiramisu je rýchly a jednoduchý jahodový dezert, ktorý nemusíte piecť!
Príprava je jednoduchá a rýchla. Pusťte sa do toho.
Ingrediencie
- dlhé cukrárske piškóty
Jahodový džús:
- 332 g čerstvých nasekaných jahôd (2 šálky)
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžica cukru
- ½ šálky studenej vody
Kávová zmes:
- 1 vajce
- 225 g mascarpone (1 šálka)
- 220 g smotany (1 šálka)
- 1 a ½ lyžice cukru múka
- 166 g nakrájaných jahôd (1 šálka)
Postup
Jahodový džús:
- Očistite a nasekajte jahody na malé kúsky. Posypte ich cukrom a spolu s citrónovou šťavou a vodou ich vložte do mixéra. Rozmixujte do hladka.
- Hotovú zmes vlejte do misky a nechajte bokom.
Smotanová zmes:
- V miske rozšľahajte vajcia, pridajte cukor, mascarpone a smotanu. Všetko vyšľahajte na stredne hustú hmotu (šľahanie zaberie 5–10 minút).
Vrstvenie:
- Zvoľte nádobu, v ktorej chcete tiramisu podávať. Poprípade môžete urobiť jednu veľkú tortu vo väčšej mise a až potom hotové tiramisu nakrájať na menšie kúsky.
- Sušienky namočte do jahodového džúsu a položte ich na dno pripravenej nádoby.
- Na sušienky dajte krémovú zmes a posypte nakrájanými jahodami. Koľko vrstiev vytvoríte, záleží na tom, koľko chcete vytvoriť porcií.
- Akonáhle máte jahodové tiramisu pripravené, dajte ho do chladničky aspoň na 4–5 hodín. Najlepšie je nechať chladiť cez noc.
- Pred podávaním môžete vrch tiramisu ozdobiť čerstvými jahodami.