Jahody plnené sladkou zmesou z mascarpone, citrónu a vanilky, poliate čokoládou a posypané orechy sú dokonalým zdravým dezertom vhodným na každú príležitosť!
Čo budete potrebovať
- 230 g mascarpone, mäkčeného
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- ½ lyžičky vanilky
- 3 lyžice práškového cukru
- 24 jahôd bez stopky
- 30 g polosladkej čokolády
- 2 lyžice jemne nasekaných orechov (akýkoľvek druh, ktorý preferujete)
Postup
- Do strednej misy pridajte mascarpone, citrónovú šťavu, vanilku a práškový cukor.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Naberte zmes do uzatvárateľného plastového vrecka a odstrihnite roh.
- Jahody vydlabajte a naplňte ich mascarpone zmesou.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu.
- Rozpustenú čokoládu naberte do uzatvárateľného plastového vrecka, odstrihnite roh a čokoládou ozdobte mascarpone viď foto nižšie.
- Posypte nasekanými orechmi.
- Jahody uchovávajte v chladničke, kým nie ste pripravení podávať.
- Nechajte si chutiť!
K sladkému dezertu sa skvele hodí lahodná káva. Pozrite sa na naše recenzie 3 najobľúbenejších kávovarov Jura a zistite, prečo sú tak výnimočné.