Jahody z bravčového mäsa, cibule, cesnaku a byliniek

Jahody z bravčového mäsa, cibule, cesnaku a byliniek

Ak ste milovníci aromatických prísad, potom je tento recept na bravčovú pečienku na cibuľu a cesnaku presne pre vás. Toto bravčové mäso potiahnuté jednoduchou zmesou cesnaku, byliniek, cibule a olivového oleja je vynikajúce! Pridajte k nej ešte našu tradičnú karlovarskú knedľu a chuťové poháriky vám zošalia.

Čo budeme potrebovať

  • 12 strúčikov cesnaku
  • 3 lyžice olivový olej
  • 2 lyžice čerstvých listov rozmarínu
  • 2 lyžice čerstvej šalvie
  • 2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžička korenie
  • 1 kg bravčovej bábiky
  • 2 veľké cibule (nakrájaná na mesiačiky)

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • V kuchynskom robote zmiešajte cesnak, olivový olej, rozmarín, šalvia, tymian, soľ a korenie, kým nevznikne hrubá pasta. Pastu rozotrite po celom bravčovom mäse.
  • Bravčové mäso dajte na rošt do pekáča tučnou stranou nahor a posypte ho nakrájanou cibuľou.
  • Prikryte mäso alobalom a pečte 20 až 25 minút.
  • Pekáč vyberte a nechajte ho 30 minút odpočívať zakrytý alobalom.
  • Medzitým zvýšte teplotu rúry na 220 °C.
  • Mäso vráťte do rúry a odkryté ho pečte ďalších 10 minút, kým mäso pekne nezhnedne.
  • Bravčovú pečienku nakrájajte a ihneď podávajte.
Krehké mäso upečené do mäkka s bylinkami.
Zdroj: eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.