Ak ste milovníci aromatických prísad, potom je tento recept na bravčovú pečienku na cibuľu a cesnaku presne pre vás. Toto bravčové mäso potiahnuté jednoduchou zmesou cesnaku, byliniek, cibule a olivového oleja je vynikajúce! Pridajte k nej ešte našu tradičnú karlovarskú knedľu a chuťové poháriky vám zošalia.
Čo budeme potrebovať
- 12 strúčikov cesnaku
- 3 lyžice olivový olej
- 2 lyžice čerstvých listov rozmarínu
- 2 lyžice čerstvej šalvie
- 2 lyžice lístkov čerstvého tymiánu
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička korenie
- 1 kg bravčovej bábiky
- 2 veľké cibule (nakrájaná na mesiačiky)
Postup
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- V kuchynskom robote zmiešajte cesnak, olivový olej, rozmarín, šalvia, tymian, soľ a korenie, kým nevznikne hrubá pasta. Pastu rozotrite po celom bravčovom mäse.
- Bravčové mäso dajte na rošt do pekáča tučnou stranou nahor a posypte ho nakrájanou cibuľou.
- Prikryte mäso alobalom a pečte 20 až 25 minút.
- Pekáč vyberte a nechajte ho 30 minút odpočívať zakrytý alobalom.
- Medzitým zvýšte teplotu rúry na 220 °C.
- Mäso vráťte do rúry a odkryté ho pečte ďalších 10 minút, kým mäso pekne nezhnedne.
- Bravčovú pečienku nakrájajte a ihneď podávajte.