Jamkové koláčiky s karamelom

Jamkové koláčiky s karamelom

Jamkové pečivo je na Vianoce veľmi obľúbené. Použiť sa dá pokojne jeden a ten istý recept na koláčiky, len náplne môžete meniť.

Vyskúšajte jamkové koláčiky s karamelom. Nemusíte používať karamelové salko . Recepty máme aj na karamel bez salka (viď nižšie).

INGREDIENCIA NA KOLÁČKY

  • 2/3 hrnčeka nesoleného maslo izbovej teploty
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 2 veľké vajcia (použijete iba žĺtky)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lyžičky hladkej múky

INGREDIENCIA NA KARAMEL

  • 1/3 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka nesoleného masla
  • 2 polievkové lyžice smotany na šľahanie

POSTUP

  1. Zmiešajte 2/3 hrnčeka masla, cukor, žĺtky a vanilkový extrakt. Rozmixujte ingrediencie tak, aby sa dokonale spojili.
  2. Pridajte múku a mixujte suroviny tak, aby vzniklo cesto. Potom ho dajte na 1 hodinu vychladnúť do chladničky, aby stuhlo.
  3. Rozohrejte si rúru na 180 °C.
  4. Z cesta robte guličky a za pomocou druhého konca varešky do nich urobte jamku.
  5. Jamkové koláčiky potom pečte zhruba 7 až 10 minút.
  6. Zmiešajte si hnedý cukor a maslo v malom hrnci. Varte zmes na miernom ohni za stáleho miešania, kým ju neprivediete do varu.
  7. Akonáhle karamel privediete do varu, ešte ho minútu miešajte.
  8. Hrniec následne odstavte a zamiešajte do karamelu šľahačku.
  9. Akonáhle karamel trochu ochladne, dávajte ho do jamkových koláčikov.
koláčiky s jamkou s karamelovou náplňou
Zdroj: landolakes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.