Chcete ochutnať zase niečo nové? Potom sú pre vás tieto japonské placky z kapusty s pikantnou majonézou tou pravou voľbou!
Ingrediencie
Na sriracha majonézu:
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžice štipľavej omáčky sriracha
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Na placky:
- 2 extra veľké vajcia
- 120 ml vody
- 1 a ½ lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica praženého sezamového oleja
- 120 g hladkej múky
- ½ hlávky kapusty, nakrájanej
- 1 mrkva, olúpaná a nastrúhaná
- 3 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
- rastlinný olej, na vyprážanie
Postup
- V malej miske zmiešajte majonézu, srirachu a citrónovú šťavu.
- Miešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
- Vo veľkej mise ušľahajte vajcia, vodu, sójovú omáčku a sezamový olej do hladka.
- Za stáleho šľahania pridávajte po niekoľkých lyžiciach múku, kým nevznikne husté, hladké cesto.
- Do cesta pridajte kapustu, mrkvu a jarnú cibuľku.
- Poriadne premiešajte.
- V nepriľnavej alebo liatinovej panvici rozohrejte na strednom plameni kvapku oleja.
- Po zahriatí pridajte naberačku cesta.
- Zatlačte na rozpálenú panvicu, aby ste vytvorili kruh s hrúbkou asi 1 cm a prikryte pokrievkou.
- Vymažte 3–5 minút dozlatista, potom otočte a smažte ďalšie 3–4 minúty.
- Preložte na nahriaty tanier a prikryte alobalom.
- Udržujte v teple, zatiaľ čo pripravujete zvyšné placky, v prípade potreby pridajte do panvice viac oleja.
- Pokvapkajte sriracha majonézou a posypte nakrájanou jarnou cibuľkou.