Jarná bylinková polievka s hráškom a pórom

Jarná bylinková polievka s hráškom a pórom

Čerstvé bylinky môžete použiť nielen na dochutenie mäsových pokrmov či šalátu, ale aj do polievky. Dodajú polievke zaujímavú chuť aj vôňu!

Ingrediencie

  • 150 g póru
  • 80 g mrazeného hrášku
  • 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL čerstvej mäty
  • 2 PL čerstvej bazalky
  • 2 PL jarnej cibuľky
  • 1/3 šálky kyslej smotany
  • 6 šálok vody
  • 3 PL masla
  • soľ, korenie
  • čerstvá pažítka na ozdobu

Postup

  1. Tmavozelené časti póru nakrájajte na kúsky a dajte ich do hrnca.
  2. Pridajte stonky petržlenu, mäty a bazalky spoločne s vodou a pol lyžičkou soli.
  3. Priveďte zmes do varu a varte za občasného miešania približne 30 minút.
  4. Následne zmes cez sitko preceďte a precedený vývar nechajte bokom.
  5. Do hrnca pridajte maslo, biele časti póru nakrájané na kolieska a soľ.
  6. Povarte približne 10 minút.
  7. Pridajte hrášok a precedený vývar.
  8. Vypnite oheň, pridajte do polievky pokrájané listy petržlenovej vňate, mäty a bazalky.
  9. Všetko rozmixujte dohladka pomocou ponorného mixéra.
  10. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.

Polievku podávajte s kyslou smotanou a nasekanou pažítkou.

Bylinkový krém s hráškom a pórom podávaný so smotanou a pažítkou
zdroj: saveur.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.