Čerstvé bylinky môžete použiť nielen na dochutenie mäsových pokrmov či šalátu, ale aj do polievky. Dodajú polievke zaujímavú chuť aj vôňu!
Ingrediencie
- 150 g póru
- 80 g mrazeného hrášku
- 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 2 PL čerstvej mäty
- 2 PL čerstvej bazalky
- 2 PL jarnej cibuľky
- 1/3 šálky kyslej smotany
- 6 šálok vody
- 3 PL masla
- soľ, korenie
- čerstvá pažítka na ozdobu
Postup
- Tmavozelené časti póru nakrájajte na kúsky a dajte ich do hrnca.
- Pridajte stonky petržlenu, mäty a bazalky spoločne s vodou a pol lyžičkou soli.
- Priveďte zmes do varu a varte za občasného miešania približne 30 minút.
- Následne zmes cez sitko preceďte a precedený vývar nechajte bokom.
- Do hrnca pridajte maslo, biele časti póru nakrájané na kolieska a soľ.
- Povarte približne 10 minút.
- Pridajte hrášok a precedený vývar.
- Vypnite oheň, pridajte do polievky pokrájané listy petržlenovej vňate, mäty a bazalky.
- Všetko rozmixujte dohladka pomocou ponorného mixéra.
- Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
Polievku podávajte s kyslou smotanou a nasekanou pažítkou.