Pestrofarebná polievka so zmesou zeleniny môže byť skvelou súčasťou vášho obedu aj večere. Použiť do nej môžete takmer akúkoľvek zeleninu, ktorú máte práve doma.
Ingrediencie
- 7 šálok zeleninového vývaru
- 5 malých červených zemiakov
- 2 mrkvy
- 2 stopkaté zelery
- 1 kaleráb
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 1 pór
- 300 g mrazených zelených fazuliek alebo hrášku
- 2 PL čerstvej petržlenovej vňate
- 1 PL estragónu
- soľ, korenie
Postup
- Umytú, olúpanú a nakrájanú zeleninu, teda zemiaky, kaleráby, mrkvu, zeler a pór, vložte do hrnca s vodou či zeleninovým vývarom.
- Priveďte do varu, osoľte a za občasného miešania varte približne 30 minút.
- Pridajte jarnú cibuľku, zelené fazuľky alebo hrášok a varte ešte približne 3-4 minúty.
- Na záver vmiešajte petržlenovú vňať, estragón a trochu korenia.
Okrem polievok zaraďte do svojho jedálnička aj rozmanité jarné šaláty . Aj tie vám dodajú vitamíny, minerály a novú dávku energie.