Tešíte sa po dlhej zime na zelenú farbu?
Doprajte si ju nielen pri výletoch do prírody, ale aj vo vašom jedálničku.
Skvelým príkladom môžu byť rozmanité recepty na jarné polievky.
Ich súčasťou sú okrem práve vyrastenej čerstvej zeleniny aj rôzne bylinky.
Dodajte vášmu organizmu porciu vitamínov, minerálov aj energie!
Naše recepty
Nie vždy je jar slnečná a teplá? Zahrejte sa lahodnou hŕstkovou polievkou zo strukovín!
Prečo jarné polievky konzumovať?
Polievky sú stále veľmi obľúbenou súčasťou nášho jedálnička. Zatiaľ čo v zimných mesiacoch dávame väčšinou prednosť hutnejším a výdatnejším polievkam, s prvým jarným slniečkom máme chuť na polievku ľahšieho charakteru. Jarná polievka predstavuje zároveň skvelý spôsob, ako po zime náš organizmus očistiť a zároveň posilniť jeho imunitu.
Jarná zelenina je veľmi bohatá na najrôznejšie zdraviu prospešné látky. Najlepšie je polievku pripravovať z rozmanitej koreňovej aj listovej zeleniny a byliniek, aby ste telu dodali čo najširšie spektrum týchto látok.
Výhodou jarných polievok je, že niektoré sa dajú konzumovať aj za studena. Všetky varianty jarnej polievky je možné konzumovať ako samostatný pokrm s čerstvým pečivom alebo ako klasickú polievku pred hlavným chodom.