S týmto pokrmom sa dá stretnúť takmer v každej ázijskej reštaurácii a môže to byť aj u vás doma!
Názov „jarná“ je odvodený od toho, že boli podávané sezónne a to hlavne na jar, pretože sa pripravujú z jarnej zeleniny.
Inšpirujte sa tými najlepšími receptami na jarné závitky a vytvorte si pri stole atmosféru Ázie.
Naše recepty
3 jednoduché omáčky k jarným závitkom
Ku každému druhu závitkov sa určite hodí nejaká tá omáčka, do ktorej sa závitky namáčajú.
My pre vás máme navyše okrem receptov na samotné závitky, aj recepty na omáčky, ktoré sa k nim skvele hodia.
Vietnamská omáčka Nuoc Cham
Sladká a pikantná omáčka so sviežim citrusovým nádychom.
Budete potrebovať:
- 1/4 hrnčeka rybej omáčky
- 1/4 hrnčeka cukru
- 1/3 hrnčeka vody
- 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 2 lyžičky ryžového octu
- 1 lisovaný strúčik cesnaku
- 1 malá chilli paprička, nakrájaná na kocky
- 1/2 nasekanej mrkvy
- 1 lyžička chilli omáčky (podľa chuti)
Hoisinová omáčka
Táto sladká omáčka chutí veľmi podobne ako sójová a dodáva jarným závitkom hlbokú korenenú chuť.
Budete potrebovať:
- 1/2 hrnčeka hoisinovej omáčky
- 4 čajové lyžičky cukru
- 4 čajové lyžičky vody
- 4 čajové lyžičky čerstvej limetkovej šťavy
- 1 lyžica nasekaných arašidov
Arašidová omáčka
Táto krémovo sladká orechová omáčka vytvára dokonalý kontrast voči chrumkavým závitkom z čerstvej zeleniny.
Budete potrebovať:
- 1/4 hrnčeka arašidového masla
- 1/4 hrnčeka kokosového mlieka (alebo vody)
- 1,5 lyžice hoisinovej omáčky
- 1,5 lyžičky limetkovej šťavy
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- Nasekané arašidy na ozdobu