Jarný púpavový šalát s vajíčkom a grepom

Jarný púpavový šalát s vajíčkom a grepom

Najlepšie je použiť na tento šalát listy z vlastnej záhradky alebo také, pri ktorých ste si istí, že neboli chemicky ošetrené.

Ingrediencie

  • 2 šálky púpavových listov
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 vajcia
  • 1 grep
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy

Postup

  • V hrnci uvarte vajcia natvrdo (10 minút).
  • Zatiaľ čo sa vajcia varí, zmiešajte, vo vedľajšej miske, olivový olej a citrónovú šťavu.
  • Jarnú cibuľku nakrájajte na drobné kolieska a premiešajte ju v hlbokom tanieri s púpavovými listami. Následne všetko prelejte dresingom z oleja a citrónovej šťavy.
  • Uvarené a vychladnuté vajíčka olúpte a nakrájajte na plátky alebo menšie kúsky. Pridajte do šalátu.
  • Na záver pridajte na tanier aj olúpané mesiačiky grepu.
  • Teraz už len stačí pochutnať si na výbornom šaláte z púpav.
  • Podávajte s čerstvým pečivom.

Šalát z listov púpav s vareným vajcom a nechtíkmi grepu.
zdroj: tasteofhome.com

Ak máte radi víno, môžete vyskúšať naše chutné recepty s hroznovým vínom .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.