Najlepšie je použiť na tento šalát listy z vlastnej záhradky alebo také, pri ktorých ste si istí, že neboli chemicky ošetrené.
Ingrediencie
- 2 šálky púpavových listov
- 2 jarné cibuľky
- 2 vajcia
- 1 grep
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy
Postup
- V hrnci uvarte vajcia natvrdo (10 minút).
- Zatiaľ čo sa vajcia varí, zmiešajte, vo vedľajšej miske, olivový olej a citrónovú šťavu.
- Jarnú cibuľku nakrájajte na drobné kolieska a premiešajte ju v hlbokom tanieri s púpavovými listami. Následne všetko prelejte dresingom z oleja a citrónovej šťavy.
- Uvarené a vychladnuté vajíčka olúpte a nakrájajte na plátky alebo menšie kúsky. Pridajte do šalátu.
- Na záver pridajte na tanier aj olúpané mesiačiky grepu.
- Teraz už len stačí pochutnať si na výbornom šaláte z púpav.
- Podávajte s čerstvým pečivom.
Ak máte radi víno, môžete vyskúšať naše chutné recepty s hroznovým vínom .