Veľmi chutný a ľahký šalát, ktorý môžete podávať ako nevšednú prílohu k pečenému či grilovanému mäsu.
Ingrediencie:
- 1 šalátová uhorka
- 6-7 reďkoviek
- 1/4 červenej cibule
- soľ
Zálievka
- 2-3 PL olivového oleja
- 1-2 PL bieleho octu
- 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička sušenej petržlenovej vňate
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1/4 čajovej lyžičky cukru
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- soľ
Postup:
- Uhorku, reďkovky a cibuľu môžete nakrájať na tenké plátky alebo je možné použiť spiralizér.
- Zmiešajte ich dohromady vo väčšej mise či na servírovacom tanieri a podľa chuti ich osoľte.
- Do misky dajte všetky ingrediencie na zálievku a dobre premiešajte, aby sa spojili.
- Zeleninu pokvapkajte zálievkou.
Tento uhorkový šalát s reďkovkami je veľmi vhodnou prílohou k rybe či kuraciemu mäsu.