Jarný šalát s uhorkou a reďkovkami

Jarný šalát s uhorkou a reďkovkami

Veľmi chutný a ľahký šalát, ktorý môžete podávať ako nevšednú prílohu k pečenému či grilovanému mäsu.

Ingrediencie:

  • 1 šalátová uhorka
  • 6-7 reďkoviek
  • 1/4 červenej cibule
  • soľ

Zálievka

  • 2-3 PL olivového oleja
  • 1-2 PL bieleho octu
  • 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/4 čajovej lyžičky cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia
  • soľ

Postup:

  1. Uhorku, reďkovky a cibuľu môžete nakrájať na tenké plátky alebo je možné použiť spiralizér.
  2. Zmiešajte ich dohromady vo väčšej mise či na servírovacom tanieri a podľa chuti ich osoľte.
  3. Do misky dajte všetky ingrediencie na zálievku a dobre premiešajte, aby sa spojili.
  4. Zeleninu pokvapkajte zálievkou.

Tento uhorkový šalát s reďkovkami je veľmi vhodnou prílohou k rybe či kuraciemu mäsu.

Tanier so zmesou uhoriek a reďkoviek.
zdroj: sandraseasycooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.