Toto je skvelá odľahčená alternatíva klasického zemiakového šalátu! Pripravte si ju podľa nášho receptu a uvidíte, že hostia budú nadšení.
INGREDIENCIA
- 1 kg zemiakov
- 5 veľkých vajec uvarených natvrdo
- 110 g čiernych olív
- 4 reďkovky nakrájané na plátky
- 6 nakrájaných jarných cibuliek
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Na zálievku:
- 3 lyžice jablčného octu alebo bieleho vínneho octu alebo podľa chuti
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžička soli alebo podľa chuti
- 1 lyžička korenia alebo podľa chuti
POSTUP
- Zemiaky umyte.
- Zemiaky zalejte studenou vodou, vodu osoľte a všetko priveďte do varu.
- Znížte plameň na mierny a varte, kým nezmäknú, asi 15-20 minút.
- Dobre sceďte a nechajte mierne vychladnúť.
- Akonáhle vychladnú, zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
- Dajte ich do misy spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou.
- Nakrájajte natvrdo uvarené vajcia a reďkovky a pridajte ich aj do šalátu.
- Do šalátu dajte aj olivy.
- Všetko premiešajte.
- Teraz si pripravte zálievku.
- Vyšľahajte ocot a horčicu.
- Za stáleho šľahania pomaly prilievajte olivový olej, kým zálievka ľahko nezemulguje.
- Osoľte a okoreňte.
- Zálievku jemne premiešajte so šalátom a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Servírujte!