Šalát zo zemiakov nemusíme servírovať len na Vianoce, ale aj v jeho odľahčenej verzii na jar.
Čo budeme potrebovať
- 1 kg malé červené zemiaky
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja, rozdelené
- 60 ml citrónovej šťavy
- Hrsť mäty, jemne nasekané
- 2 lyžice mletej šalotky
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- Soľ a korenie na dochutenie
- 250 g rukoly
- 150 g hrášku
Postup
- Zemiaky varte vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou 10 až 15 minút do mäkka.
- Scedíme a necháme vychladnúť.
- Zemiaky nakrájajte na polovice a preložte do veľkej misy.
- Pridajte 2 lyžice oleja a premiešajte.
- Zemiaky grilujte 3 až 5 minút na panvici.
- V malej miske prešľahajte zvyšný olej, citrónovú šťavu, mätu, šalotku a Dijon.
- Dochuťte soľou a korením.
- Zmiešajte zemiaky, rukolu, hrášok a dresing.
Pripravte si k ľahkému letnému šalátku aj lahodného lososa so zeleninou ! Inšpirujte sa našimi receptami!