Pečeňová omáčka asi nie každému vonia.
Na svete sa ale nájdu jedinci, ktorí ju milujú a ich chuťové bunky sú v eufórii.
Áno, tak práve pre vás to je.
Poďte uvariť tú najlepšiu omáčku z pečene a tromfnete aj šéfkuchára.
Naše recepty
Zvieracie droby čiže vnútornosti sú bohaté na železo, vitamín B12, ale aj podstatné bielkoviny. Pečeň si môžete dopriať aj v iných podobách. S ich prípravou si veľkú hlavu robiť nemusíte.
Jedinou zložitou záležitosťou je ich solenie. Solíme pred prípravou alebo po ich príprave? Závisí najmä na zvolenej pečeni. Kuracie a morčacie osoľte pokojne hneď. Pri bravčových a hovädzích ale soľ ponechajte úplne nakoniec. Mala by tendenciu tvrdnúť, a tak by celá príprava jedla prišla nazmar.
Okrem omáčok skúste napríklad restovaná hydinová pečeň alebo vyprážaná morčacia a kuracia pečeň . Tieto droby sa dajú krásne využiť aj do paštét alebo obľúbených pečeňových gulášov. Záľubu môžete nájsť aj v ich grilovaní. Stačí ich obaliť do slaniny a dobrota je na svete.
Tak nech vám to krásne vyjde.
Podeľte sa s nami v komentároch!