V jednoduchosti je krása, čo platí aj v prípade gastronómie. Často tie najjednoduchšie pokrmy potešia naše chuťové poháriky najviac.
Ostatne nie je to len o sladkostiach. Prejdite si napríklad recepty na slané torty , ktorý môže byť príjemným spestrením pri nejakej oslave či ako výdatná večera.
Ingrediencie:
- 125 g čerstvého nesoleného masla
- 150 g krupicového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu (alebo 1 vrecko vanilkového cukru)
- 1 vajce
- 2 veľmi zrelé banány
- 190 g polohrubej múky
- 60 ml mlieka
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a vymastíme si formu maslom a vysypeme múkou. Môže to byť tortová forma, na biskupský chlebíček alebo skrátka čo máme.
- Maslo, cukor a vanilku dáme do hrnca a na strednom ohni rozpustíme.
- Odstavíme a pridáme banány, ktoré si ešte predtým roztlačíme vidličkou v miske.
- Prihodíme vajcia a dôkladne rozmiešame.
- Po častiach vmiešame múku a mlieko na striedačku.
- Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme zhruba 30 – 35 minút, pričom skontrolujeme pomocou špajle, či je cesto uprostred dobre prepečené.
- Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Až potom vyklopíme z formy.
Tip: Ak chceme, aby mala buchta chrumkavý povrch, posypeme ju po naliatí do formy menšou vrstvou kryštálového cukru.