Dobrá nátierka z cesnaku poteší všetky chuťové bunky, zvlášť keď je vyrobená z čerstvého namiesto sušeného. Hodí sa na oslavy, pohostenie pre rodinu, ale pokojne aj len tak na večeru.
Mrknite aj na recepty s medvedím cesnakom a porovnajte jeho chuť s tým klasickým.
Ingrediencie:
- 1 kocka zmäknutého masla
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 2 jarné cibuľky alebo 1 malá klasická cibuľa
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- Soľ podľa chuti
- Štipka mletého čierneho korenia
Postup:
- Maslo dáme do misy a odložíme zatiaľ bokom.
- Cesnak očistíme, opláchneme a prelisujeme do misy.
- Pokiaľ nemáme lis na cesnak, môžeme ho utrieť na doske s trochou soli pomocou noža.
- Cibuľu olúpeme a nakrájame na veľmi jemné malé kocky.
- Petržlen opláchneme, nasekáme na drobné kúsky a rovnako ako cesnak s cibuľou prihodíme do misy k maslu.
- Osolíme, okoreníme a dôkladne zamiešame.
- Podávame na bagete či pečive, prípadne môžeme použiť ako maslo na potretie chleba, ktorý sa chystáme zapekať. Je to lahôdka.