Jednoduchá čokoládová torta s malinami

Jednoduchá čokoládová torta s malinami

Túto tortu môžete podávať ako pohostenie vo všedný deň, ale môžete s ňou urobiť radosť tiež napríklad na narodeninovej oslave.

Ingrediencie

Malinová náplň:

  • ¼ šálky cukru
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • 2 čajové lyžičky vody
  • 2 šálky malín

Cesto na tortu:

  • 1 a ¾ šálky múky
  • 2 šálky cukru
  • ¾ šálky nesladeného kakaa
  • 2 a ¼ čajovej lyžičky jedlej sódy
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 šálka mlieka
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 1,5 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka horúcej vody

Čokoládová poleva:

  • 1,5 šálky nesoleného masla (v izbovej teplote)
  • 1 balenie čokolády (nadrvené na drobné kúsky)
  • 5 polievkových lyžíc kakaového prášku
  • 6 šálky práškového cukru
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • 10–12 polievkových lyžíc plnotučnej smotany na šľahanie

Postup

Malinová náplň:

  • V panvici zmiešajte cukor, kukuričný škrob a vodu. Premiešajte a zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí.
  • Pridajte maliny a premiešajte.
  • Varte, kým nezačnú maliny mäknúť. Pomocou varešky potom maliny roztlačte.
  • Odstráňte z tepla a miešajte. Náplň by mala, asi po 5 minútach, začať hustnúť. Hotovú zmes nalejte do misky a nechajte vychladnúť.

Čokoládová poleva:

  • Maslo dajte do misy a, pomocou mixéra, ho vyšľahajte do hladka.
  • Pridajte rozpustenú čokoládu a miešajte, kým sa všetko neprepojí.
  • Pridajte kakaový prášok, polovicu cukru, soľ a smotanu. Všetko znova poriadne zamiešajte.
  • Pridajte zvyšný cukor a poriadne premiešajte.

Cesto na tortu:

  • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formu na tortu. Pokiaľ nemáte formu s nepriľnavým povrchom, vyložte ju papierom na pečenie.
  • Do misy dajte múku, cukor, kakao, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ. Premiešajte a dajte bokom.
  • Do inej misy vlejte mlieko, rastlinný olej, vanilkový extrakt a vajcia. Premiešajte.
  • Mokré prísady pridajte k suchým a miešajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
  • Za stáleho miešania začnite pomaly pridávať horúcu vodu. Môžete použiť hnetač.
  • Hotové cesto rozprestrite do formy a pečte po dobu 22–25 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte 2–3 minúty chladnúť. Potom vyklopte na chladiaci rošt.
  • Teraz na cesto nalejte malinovú náplň a zalejte ju čokoládovou polevou. Ak si urobíte viac cesta, môžete ho s malinovou náplňou vrstviť.
  • Pokiaľ vás táto jednoduchá torta zaujala a chceli by ste ju občas obmeniť, môžete si pripraviť aj iné druhy poliev .

Čokoládový kúsok torty s malinami.
zdroj: lifeloveandsugar.com

Máte radi maliny? Potom môžete vyskúšať aj recept na nákyp s malinami a tvarohom .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.