Pečivo dnes už zďaleka nie sú len rožky a žemle!
Ingrediencie:
- 2 1/2čajové lyžičky sušeného droždia
- 1 1/4 šálky teplej vody
- 3 šálky hladkej múky
- 1 PL oleja
- 1 čajová lyžička soli
- štipka cukru
Postup:
- V miske si pripravte zo sušeného droždia, vody a cukru kvások.
- Nechajte približne 5 minút odstáť.
- V inej miske zmiešajte múku so soľou a následne pridajte kvások.
- Zľahka premiešajte a pridajte olej.
- Následne ručne či pomocou elektrického hnetača zmes vypracujte do podoby hladkého cesta.
- Vypracované cesto nechajte na teplom mieste kysnúť do doby, kým cesto zdvojnásobí svoj objem, približne hodinu.
- Po uplynutí tejto doby z cesta na pomúčenom doske vytvarujte dve bagety.
- Po ich vytvorení nechajte cesto ešte približne 20 minút kysnúť na plechu vyloženom papierom na pečenie.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 220 °C.
- Nožom na povrchu bagety vytvorte niekoľko šikmých zárezov.
- Bagety pečte v predhriatej rúre dozlatista, približne 20 minút.
Čerstvé domáce bagety chutia skvele natreté maslom a posypané bylinkami.
Bagety môžete ľahko pripraviť aj v domácej pekárni. Pozrite sa na naše recenzie domácich pekární a vyberte si tú najlepšiu.