Jednoduchá domáca bageta

Jednoduchá domáca bageta

Pečivo dnes už zďaleka nie sú len rožky a žemle!

Ingrediencie:

  • 2 1/2čajové lyžičky sušeného droždia
  • 1 1/4 šálky teplej vody
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 PL oleja
  • 1 čajová lyžička soli
  • štipka cukru

Postup:

  1. V miske si pripravte zo sušeného droždia, vody a cukru kvások.
  2. Nechajte približne 5 minút odstáť.
  3. V inej miske zmiešajte múku so soľou a následne pridajte kvások.
  4. Zľahka premiešajte a pridajte olej.
  5. Následne ručne či pomocou elektrického hnetača zmes vypracujte do podoby hladkého cesta.
  6. Vypracované cesto nechajte na teplom mieste kysnúť do doby, kým cesto zdvojnásobí svoj objem, približne hodinu.
  7. Po uplynutí tejto doby z cesta na pomúčenom doske vytvarujte dve bagety.
  8. Po ich vytvorení nechajte cesto ešte približne 20 minút kysnúť na plechu vyloženom papierom na pečenie.
  9. V medziobdobí si predhrejte rúru na 220 °C.
  10. Nožom na povrchu bagety vytvorte niekoľko šikmých zárezov.
  11. Bagety pečte v predhriatej rúre dozlatista, približne 20 minút.

Čerstvé domáce bagety chutia skvele natreté maslom a posypané bylinkami.

Čerstvo upečené bagetové pečivo
zdroj: myrecipes.com

Bagety môžete ľahko pripraviť aj v domácej pekárni. Pozrite sa na naše recenzie domácich pekární a vyberte si tú najlepšiu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.