Tejto hrnčekovej bábovke sa hovorí aj rakúska torta. Má vynikajúcu chuť, je vláčna a jej príprava nie je nijako zložitá.
Pokiaľ si budete chcieť k bábovke pripraviť skutočnú tortu, pretože chystáte malú oslavu, ale neviete, aký urobiť korpus? Nechajte sa inšpirovať našimi receptami na tortové korpusy a máte postarané.
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 1 3/4 hrnčeka práškového cukru
- 1/2 hrnčeka rozpusteného masla
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 3 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 hrnčeka mlieka + 1 lyžica mlieka
- 2 lyžice kakaového prášku
- Cukor múčka na posyp
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 175 ° C a pripravíme si formu na bábovku, ktorú vymažeme tukom a vysypeme múkou.
- Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh.
- K žĺtkom dáme práškový cukor, maslo, vanilkový extrakt a našľaháme do peny.
- Do inej misy preosejeme múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
- Polovicu sypkej zmesi vmiešame do žĺtkov s polovicou mlieka.
- Pridáme zvyšok múky s práškom a soľou so zvyškom mlieka a vymiešame do hladkého cesta.
- Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- Polovicu cesty vlejeme do formy a do tej druhej primiešame kakao.
- Nalejeme na svetlé cesto a vareškou či lyžicou jemne premiešame, aby sa obe cestá ľahko prepojili a vytvorili vzor.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 60 minút.
- Špajlí potom skontrolujeme prepečenie cesta.
- Hotovú bábovku vyberieme z rúry a opatrne vyklopíme na mriežku, aby vychladla.
- Pred podávaním pocukrujeme.