Jednoduchá krémová polievka z cibule

Jednoduchá krémová polievka z cibule

Pokiaľ použijeme smotanu a polievku rozmixujeme vznikne nám krémová cibuľová polievka, ktorú podávame so strúhaným syrom a opečenými kúskami chleba

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky cibule na tenké plátky
  • 6 lyžíc masla
  • 1/2 l kuracieho vývaru
  • 1 kurací bujón
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1,5 hrnčeka mlieka
  • 100 g tavený syr
  • strúhaný čedar
  • čerstvo sekaná petržlenová vňať

Postup

  • Vo veľkej panvici osmažte cibuľku do zmäknutia na troch lyžiciach masla. Pridajte vývar, bujón a korenie.
  • Priveďte do varu a odstavte z ohňa.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejte zvyšok masla, pridajte múku a svižne miešajte.
  • Za stáleho miešania prilievajte mlieko. Varte asi 2 minúty. Znížte teplotu a pridajte tavený syr.
  • Prilejte cibuľku s vývarom. Dôkladne premiešajte a chvíľu varte, kým sa syr úplne nerozpustí.
  • Krémová cibuľačka je hotová, posypte ju strúhaným čedarom, čerstvou petržlenovou vňaťou a môžete servírovať.
Smotanová polievka so syrom a pažítkou.
Zdroj: wheresamanda.com

Chcete ďalší tip, čo urobiť z cibule? Čo treba upiecť si niektorý cibuľový koláč ? Je naozaj ľahký.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.