Pokiaľ použijeme smotanu a polievku rozmixujeme vznikne nám krémová cibuľová polievka, ktorú podávame so strúhaným syrom a opečenými kúskami chleba
Ingrediencie
- 2 hrnčeky cibule na tenké plátky
- 6 lyžíc masla
- 1/2 l kuracieho vývaru
- 1 kurací bujón
- 1/4 lyžičky korenia
- 3 lyžice hladkej múky
- 1,5 hrnčeka mlieka
- 100 g tavený syr
- strúhaný čedar
- čerstvo sekaná petržlenová vňať
Postup
- Vo veľkej panvici osmažte cibuľku do zmäknutia na troch lyžiciach masla. Pridajte vývar, bujón a korenie.
- Priveďte do varu a odstavte z ohňa.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte zvyšok masla, pridajte múku a svižne miešajte.
- Za stáleho miešania prilievajte mlieko. Varte asi 2 minúty. Znížte teplotu a pridajte tavený syr.
- Prilejte cibuľku s vývarom. Dôkladne premiešajte a chvíľu varte, kým sa syr úplne nerozpustí.
- Krémová cibuľačka je hotová, posypte ju strúhaným čedarom, čerstvou petržlenovou vňaťou a môžete servírovať.
Chcete ďalší tip, čo urobiť z cibule? Čo treba upiecť si niektorý cibuľový koláč ? Je naozaj ľahký.