Táto marocká pochúťka je rýchla, jednoduchá a po čertoch dobrá. Je vhodná nielen ako ľahká večera, ale pokojne to môže byť lahodný základ raňajok. Omrknite aj recepty na zavárky do polievky .
Ingrediencie:
- 4 hrnčeky vody
- 3/4 hrnčeka hrubej krupice
- 1 a 1/4 lyžičky soli (prípadne aj viac, záleží, ako veľmi solíme)
- 3 hrnčeky mlieka
- 2 lyžice čerstvého nesoleného masla
- 1 lyžička anízových semienok alebo viac podľa chuti
Postup:
- V hrnci privedieme do varu vodu a vmiešame krupicu so soľou.
- Za častého miešania varíme na miernom ohni, kým krupica nezmäkne a zmes nezhustne.
- Zhruba po 10 až 15 minútach vmiešame mlieko, maslo a anízové semienka.
- Necháme variť ďalších 5 – 10 minút, aby polievka dosiahla požadovanú konzistenciu.