Jednoduchá kvasená zelenina

Jednoduchá kvasená zelenina

Pokiaľ chcete urobiť niečo pre svoje zdravie, pripravte si túto chuťovku, ktorá zaberie len zlomok vášho času, ale prinesie veľa pozitív. Ostatne neváhajte si prezrieť aj recepty na jarné šaláty , ktoré rozhodne stoja za pozornosť.

Ingrediencie:

  • 1 kg mrkvy
  • 250 g fazuľových strukov
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 300 g karfiolu
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia (môže byť aj červené korenie)
  • 1 1/2 – 2 lyžice morskej soli
  • 1 liter vody

Postup:

  • Zeleninu očistíme a nakrájame podľa vlastného uváženia.
  • Soľ rozmiešame vo vode a olúpaný cesnak dáme na dno pripravenej čistej fľaše.
  • Na cesnak nasypeme mleté čierne korenie a začneme vrstviť jednotlivé druhy zeleniny na striedačku.
  • Keď je pohár plný, zalejeme ním vodou so soľou až k hrdlu.
  • Pomocou plastovej špachtle či špajle pôjdeme po vnútornom obvode pohára, čím uvoľníme vzduchové bubliny.
  • Pohár uzavrieme ideálne vekom s pružinou, aby bola zelenina naozaj ponorená, prípadne použijeme vodeodolné závažie a klasické viečko, pokiaľ nemáme to s pružinou.
  • Necháme kvasiť pri izbovej teplote cca 19 – 21 stupňov počas 5 dní.
  • Potom ochutnáme, či nám chuť a štruktúra vyhovuje.
  • Keď je to podľa našich predstáv, presunieme pohár/nádobu do chladničky a naďalej už skladujeme v chlade.
  • Chuť sa bude každým dňom vyvíjať a meniť.
Rýchla a ľahká fermentovaná zelenina.
Zdroj: https://anoregoncottage.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.