Jednoduchá nátierka s hermelínom

Jednoduchá nátierka s hermelínom

Klasická hermelínová nátierka bez šunky sa skvele hodí na každú príležitosť. Potešíte tým nielen svojich stravníkov ale aj vegetariánov, ktorí nedajú dopustiť na nemasové nátierky.

Ingrediencie

  • 200g hermelínu
  • 50g jogurtu (bieleho)
  • 150g majonézy
  • 20g cibule, nesekané najemno
  • 1 vajíčko na tvrdo
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • Korenie a soľ

Postup

  • Najprv si nastrúhajte hermelín na hrubej vzorke a dajte do čistej misy.
  • Uvarené vajcia natvrdo olúpte, tiež nastrúhajte nahrubo a pridajte do misy k hermelínu.
  • Potom pridajte najemno nasekanú cibuľu a nakoniec zvyšné ingrediencie ako horčicu, majonézu, jogurt, soľ a korenie.
  • Premiešajte a dajte odležať do chladničky aspoň na pol hodiny.
  • Natierajte na chlebíčky alebo si ju dajte len tak s čerstvým pečivom.
Náterka na chlebíčky z hermelínu a jogurtu.
Zdroj: ricardocuisine.com

Na slávnostnom stole nesmie chýbať cesnaková nátierka! Inšpirujte sa našimi receptami s cesnakom , kde nájdete aj recept na cesnakové maslo.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.