Klasická hermelínová nátierka bez šunky sa skvele hodí na každú príležitosť. Potešíte tým nielen svojich stravníkov ale aj vegetariánov, ktorí nedajú dopustiť na nemasové nátierky.
Ingrediencie
- 200g hermelínu
- 50g jogurtu (bieleho)
- 150g majonézy
- 20g cibule, nesekané najemno
- 1 vajíčko na tvrdo
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- Korenie a soľ
Postup
- Najprv si nastrúhajte hermelín na hrubej vzorke a dajte do čistej misy.
- Uvarené vajcia natvrdo olúpte, tiež nastrúhajte nahrubo a pridajte do misy k hermelínu.
- Potom pridajte najemno nasekanú cibuľu a nakoniec zvyšné ingrediencie ako horčicu, majonézu, jogurt, soľ a korenie.
- Premiešajte a dajte odležať do chladničky aspoň na pol hodiny.
- Natierajte na chlebíčky alebo si ju dajte len tak s čerstvým pečivom.
Na slávnostnom stole nesmie chýbať cesnaková nátierka! Inšpirujte sa našimi receptami s cesnakom , kde nájdete aj recept na cesnakové maslo.