Jednoduchá nátierka z červenej šošovky

Jednoduchá nátierka z červenej šošovky

Táto korenená, sladko-slaná nátierka z červenej šošovky s javorovým sirupom, čerstvými bylinkami, sušenými paradajkami a miso pastou je úplne delikátna záležitosť, ktorá sa hodí nielen na rannú toast.

Ingrediencie

  • 1 šálka červené šošovky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky zeleninového vývaru alebo vody
  • 1 polievková lyžica jablčného octu
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 3 sušené paradajky
  • 1–2 lyžice výživných kvasníc
  • 2 lyžice javorového sirupu a ďalšie na podávanie
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1/2 lyžičky vločiek červeného chilli
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička kurkumy
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 polievková lyžica biele miso pasty (voliteľne)
  • 1 polievková lyžica čerstvého nasekaného ligurčeka (voliteľne)
  • 1 polievková lyžica čerstvého nasekaného kôpru (voliteľne)
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Rozdrvte cesnak a pokrájajte cibuľu.
  2. Pridajte do veľkého hrnca a za častého miešania restujte na strednom plameni asi 5 minút, alebo kým cibuľa nezhnedne.
  3. Počas restovania pridajte 1-2 lyžice vody, aby ste zabránili pripáleniu.
  4. Pridajte šošovku a zeleninový vývar a varte ďalších 10-15 minút, pokiaľ nie je šošovka mäkká a tekutina sa nevstrebe.
  5. Preložte varenú šošovku do kuchynského robota so zvyškom ingrediencií a spracujte do hladka a dobre premiešajte.
  6. V prípade potreby dolaďte korenie.
  7. Podávajte teplé alebo studené s ďalším javorovým sirupom a nasekaným kôprom.
  8. Užite si to!
Dip z červenej šošovky s javorovým sirupom posypaná bylinkami v servírovacej miske s tyčinkami.
www.greenevi.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.