Jednoduchá omáčka k ryži s údeninou

Jednoduchá omáčka k ryži s údeninou

Genialita tohto receptu spočíva v kombinácii rôznych textúr a chutí. Pokiaľ nie ste priaznivci pikantných klobás, pridajte akúkoľvek inú čerstvú klobásu, ktorú máte radi.

Čo budeme potrebovať

  1. 40 ml olivového oleja
  2. 2 vetvičky rozmarínu
  3. 100 ml vody (alebo zeleninového vývaru)
  4. 230 pikantné klobásy
  5. 400 g cíceru z plechovky (alebo bielych fazule, opláchnuté, osušené)
  6. 30 ml suchého bieleho vína
  7. 340 g uvarenej ryže
  8. Soľ
  9. 750 g baby špenátu
  10. 90 g jemne nastrúhaného parmezánu
  11. Čerstvo mleté čierne korenie
  12. 2 lyžice masla

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si na strednú teplotu rozohrejeme olej
  2. Pridáme a vyprážame asi 2 minúty rozmarín, kým nebude chrumkavý
  3. Preložíme ho na papierové obrúsky na odkvapkanie
  4. Do rovnakého hrnca pridáme klobásu a za občasného miešania varíme 8–10 minút, kým nezhnedne a neprepečie sa
  5. Potom ju prenesieme na tanier s papierovou utierkou
  6. Do hrnca pridáme cícer a varíme, občas premiešame a lyžicou trochu cícer roztlačíme
  7. Varíme, asi 5 minút, kým nezhnedne.
  8. Asi polovicu cíceru preložíme na tanier ku klobáse
  9. Do hrnca pridáme víno a privedieme do varu
  10. Víno varíme asi 2 minúty, kým sa tekutina takmer úplne neodparí
  11. Do hrnca s vínom a cícerom pridáme ryžu a pridáme 100 ml vody alebo vývaru
  12. Pridáme baby špenát a varíme asi 4 minúty, kým špenát nezvädne a omáčka nezhustne.
  13. Pridáme trochu vody a začneme postupne pridávať syr a miešame, kým sa nerozpustí a nevytvorí luxusnú lesklú omáčku
  14. V prípade potreby zriedime väčším množstvom vody alebo vývaru
  15. Dochutíme čiernym korením a prípadne ešte soľou
  16. Pridáme maslo a premiešame, aby sa spojilo s omáčkou
  17. Potom vmiešame klobásu a cícer, čo sme dali bokom
  18. Ryžu s omáčkou rozdelíme na taniere a navrch rozdrobíme rozmarín a posypeme syrom
Lahodná jednoduchá omáčka s ryžou a talianskou pikantnou klobásou a zeleninou.
Zdroj: balancewithjess.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.