Genialita tohto receptu spočíva v kombinácii rôznych textúr a chutí. Pokiaľ nie ste priaznivci pikantných klobás, pridajte akúkoľvek inú čerstvú klobásu, ktorú máte radi.
Čo budeme potrebovať
- 40 ml olivového oleja
- 2 vetvičky rozmarínu
- 100 ml vody (alebo zeleninového vývaru)
- 230 pikantné klobásy
- 400 g cíceru z plechovky (alebo bielych fazule, opláchnuté, osušené)
- 30 ml suchého bieleho vína
- 340 g uvarenej ryže
- Soľ
- 750 g baby špenátu
- 90 g jemne nastrúhaného parmezánu
- Čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžice masla
Postup
- Vo veľkom hrnci si na strednú teplotu rozohrejeme olej
- Pridáme a vyprážame asi 2 minúty rozmarín, kým nebude chrumkavý
- Preložíme ho na papierové obrúsky na odkvapkanie
- Do rovnakého hrnca pridáme klobásu a za občasného miešania varíme 8–10 minút, kým nezhnedne a neprepečie sa
- Potom ju prenesieme na tanier s papierovou utierkou
- Do hrnca pridáme cícer a varíme, občas premiešame a lyžicou trochu cícer roztlačíme
- Varíme, asi 5 minút, kým nezhnedne.
- Asi polovicu cíceru preložíme na tanier ku klobáse
- Do hrnca pridáme víno a privedieme do varu
- Víno varíme asi 2 minúty, kým sa tekutina takmer úplne neodparí
- Do hrnca s vínom a cícerom pridáme ryžu a pridáme 100 ml vody alebo vývaru
- Pridáme baby špenát a varíme asi 4 minúty, kým špenát nezvädne a omáčka nezhustne.
- Pridáme trochu vody a začneme postupne pridávať syr a miešame, kým sa nerozpustí a nevytvorí luxusnú lesklú omáčku
- V prípade potreby zriedime väčším množstvom vody alebo vývaru
- Dochutíme čiernym korením a prípadne ešte soľou
- Pridáme maslo a premiešame, aby sa spojilo s omáčkou
- Potom vmiešame klobásu a cícer, čo sme dali bokom
- Ryžu s omáčkou rozdelíme na taniere a navrch rozdrobíme rozmarín a posypeme syrom