Jednoduchá ovocná torta

Jednoduchá ovocná torta

Vyskúšajte túto ľahkú narodeninovú tortu s ovocím, po ktorom sa len zapráši. Ovocie môžete zvoliť akékoľvek. Najlepšie sú však jahody, maliny, černice a čučoriedky.

Ingrediencie na korpus

  • 3,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček zmäknutého masla
  • 1,5 hrnčeka cukru
  • 1,4 hrnčeka mlieka (ohriateho)
  • 3 vajcia
  • 1/4 hrnčeka oleja
  • 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky soli

Ingrediencie na krém

  • 250g smotanového syra
  • 250g mascarpone
  • 2 hrnčeky práškového cukru
  • 2 hrnčeky smotany na šľahanie
  • 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2/3 hrnčeka malinového alebo jahodového džemu
  • 1/4 hrnčeka vody
  • 4 hrnčeky čerstvého ovocia (jahody, černice, maliny alebo čučoriedky) + na ozdobu
  • 2 lyžičky citrónovej kôry
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

  • Vymažte si dve tortové formy a vysypte múkou. Alebo vyložte papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180°C.
  • Vo veľkej mise pomocou ručného mixéra ušľahajte maslo s cukrom do krémovej konzistencie. Potom vmiešajte vanilkový extrakt. Pomocou vidličky zmiešajte mlieko, vajcia, olej a dajte bokom. Vo vedľajšej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a solí.
  • 1/3 suchých ingrediencií pridajte do maslovej zmesi a miešajte, kým sa nespoja. Pridajte polovicu mliečnej zmesi a premiešajte.
  • Ďalej primiešajte ďalšiu 1/3 suchých ingrediencií a potom zvyšok mliečnej zmesi. Nakoniec primiešajte zvyšok suchých ingrediencií a cesto rovnomerne rozdeľte do dvoch foriem na pečenie.
  • Pečte po dobu 30 minút, nechajte 5 minút odležať a potom preložte na mriežku, aby korpusy úplne vychladli.
  • Vo veľkej mise si ušľahajte smotanu s vanilkovým extraktom.
  • V samostatnej mixovacej nádobe zmiešajte smotanový syr s mascarpone a potom vmiešajte práškový cukor. Zmes dajte odležať do chladničky.
  • Medzitým v mise zmiešajte ovocné bobule, pridajte citrónovú kôru a šťavu. Dobre premiešajte.
  • Vedľa si zmiešajte džem s vodou a dajte do mikrovlnky, kým sa nerozpustí – asi na 30 sekúnd.
  • Rozrežte každý vychladnutý korpus na polovicu, aby vám vznikli štyri vrstvy. Na spodnú vrstvu naneste 1/3 džemovej náplne, navrch potom vrstvu krému a nakoniec 2/3 hrnčeka čerstvého ovocia.
  • Pokračujte vo vrstvení torty rovnakým spôsobom – džem, krém a ovocie. Vrchnú poslednú vrstvu namažte zvyšným krémom.
  • Tortu ľubovoľne ozdobte ďalším ovocím a máte hotovo.
Štvorposchodová ovocná torta s krémom z mascarpone.
Zdroj: thestayathomechef.com

Nestíhate s pečením torty na oslavu? Nebojte, máme pre vás 13 receptov na rýchle torty v sladkých aj slaných variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.