Začneme ľahkou a rýchlou tortou. Jeho chuť ešte viac vyšperkujete, keď použijete kvalitnú čokoládu, najlepšie, ak bude mať obsah kakaa vyšší ako 55% percent.
Čo budeme potrebovať
- 125 g čokolády na varenie
- 2 lyžice hladkej múky
- 3 lyžice mlieka
- 125 g masla
- 125 g cukru kryštál
- 2 bielky
- 2 žĺtky
- Štipka soli
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Maslom si vymažeme formu na tortu
- Na vodnom kúpeli vo väčšom hrnci si rozpustíme čokoládu s mliekom
- Potom pridáme maslo a za stáleho miešania, necháme čokoládu rozpustiť
- Hrniec zložíme zo sporáka, primiešame cukor a žĺtky
- Premiešame, aby sa všetko spojilo a potom preosejeme múku
- Vo vedľajšej mise si rozšľaháme bielky so soľou
- Sneh opatrne zapracujeme do čokoládovej zmesi a dobre premiešame
- Čokoládové cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme do rúry
- Tortu pečieme po dobu 30 -35 minút
Aby ste si nemuseli kupovať celé balenie mandľovej múky, kúpte si v obchode iba namleté mandle.