Jednoduchá paštéta z bažantieho mäsa

Jednoduchá paštéta z bažantieho mäsa

Paštéta môže byť veľmi chutnou súčasťou večere, obeda či sviatočného občerstvenia. Okrem vyhlásených paštét z kačacieho či husieho mäsa, je možné ich pripraviť aj z mäsa bažantieho. Oproti klasickým hydinovým partičkám majú bažantie paštéty intenzívnejšiu chuť.

Ingrediencie:

  • 500 g bažantích pŕs
  • 1 PL masla
  • 3 PL majonézy
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • paštétové korenie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici rozpustite maslo a orestujte na ňom najemno nakrájané bažantie prsia, približne 5 minút.
  2. Pridajte prelisovaný cesnak a varte ešte niekoľko minút, kým mäso nebude úplne mäkké a opečené.
  3. Následne mäso preložte do kuchynského robota.
  4. Pridajte majonézu, citrónovú šťavu, nakrájanú šalotku a korenie.
  5. Rozmixujte dohladka.

Paštétu z bažantieho mäsa podávajte s čerstvým pečivom alebo slanými krekermi.

Paštéta z bažantieho mäsa so slanými krekermi
zdroj: amateurkitchen.tv

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.