Paštéta môže byť veľmi chutnou súčasťou večere, obeda či sviatočného občerstvenia. Okrem vyhlásených paštét z kačacieho či husieho mäsa, je možné ich pripraviť aj z mäsa bažantieho. Oproti klasickým hydinovým partičkám majú bažantie paštéty intenzívnejšiu chuť.
Ingrediencie:
- 500 g bažantích pŕs
- 1 PL masla
- 3 PL majonézy
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- paštétové korenie
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici rozpustite maslo a orestujte na ňom najemno nakrájané bažantie prsia, približne 5 minút.
- Pridajte prelisovaný cesnak a varte ešte niekoľko minút, kým mäso nebude úplne mäkké a opečené.
- Následne mäso preložte do kuchynského robota.
- Pridajte majonézu, citrónovú šťavu, nakrájanú šalotku a korenie.
- Rozmixujte dohladka.
Paštétu z bažantieho mäsa podávajte s čerstvým pečivom alebo slanými krekermi.