Jednoduchá pečená ryža

Jednoduchá pečená ryža

Rovnako ako sú populárne jedlá z jedného hrnca, tešia sa veľkej obľube aj tie, ktoré sa za použitia jediného pekáča dajú pripraviť v rúre. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm skvelý. Nezabudnite sa pozrieť aj na iné pochúťky z ryže, napríklad recepty na ryžový nákyp .

Ingrediencie:

  • 1 a 1/2 hrnčeka dlhozrnnej bielej ryže
  • 2 hrnčeky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 polievkové lyžice svetlé sójové omáčky
  • 1 lyžica čínskeho vína na varenie
  • 2 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 2 hrnčeky mrazenej zeleniny nakrájané na kocky (mrkva, hrášok, kukurica, petržlen, zeler)
  • 1/4 lyžičky bieleho korenia
  • 1 a 1/4 hrnčeka nakrájanej slaniny alebo šunky

Na dohotovenie:

  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1/2 hrnčeka zelenej cibule

Postup:

  • Predhrejeme rúru na 200 °C.
  • V pekáčiku zmiešame všetky ingrediencie okrem slaniny.
  • Rozprestrieme po celej ploche pekáča a povrch posypeme nakrájanou slaninou.
  • Vložíme do predhriatej rúry, zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút.
  • Potom alobal odstránime a necháme piecť ešte ďalších 15 minút, aby získala slanina zlatohnedý nádych.
  • Všetka tekutina by sa mala vstrebať a ryža bude pekne uvarená, aj keď sa bude zdať vlhká.
  • Vyberieme z rúry, odstavíme, zakryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať. Počas odpočinku stratí ryža svoju vlhkosť.
  • Nakoniec posypeme nasekanou zelenou cibuľkou a pokvapkáme sezamovým olejom.
Vyprážaná ryža pečená v rúre ako núdzová príloha či hlavný chod.
Zdroj: https://www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.