Tento jednoduchý recept na polievku z červenej šošovky prekypuje chuťou! Je výdatný a hrejivý, doplnený aromatickou zeleninou a citrónom.
INGREDIENCIA
- 3 veľké mrkvy
- 1 stredná žltá cibuľa
- 3 stopky stopkového zeleru
- 6 strúčikov cesnaku
- ¼ šálky olivového oleja
- 2 litre zeleninového vývaru
- 1 šálka vody
- 500 g červené šošovky
- 1 a ½ lyžičky údené papriky
- 1 a ½ lyžičky citrónovej kôry
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- grécky jogurt alebo kyslá smotana, na podávanie
- koriander, na servírovanie
POSTUP
- Olúpte mrkva.
- Mrkva, cibuľu a stopkový zeler nakrájajte nadrobno.
- Nasekajte cesnak.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej na strednom plameni.
- Pridajte cibuľu, mrkvu a stopkový zeler a restujte, kým mrkva nezmäkne, asi 5 až 7 minút.
- Vmiešajte cesnak a restujte 1 minútu.
- Pridajte vývar, vodu, červenú šošovku, údenú papriku, citrónovú kôru, soľ a čerstvo mleté korenie.
- Priveďte k miernemu varu, potom z polovice zakryte a zvoľna varte, kým šošovka nezmäkne, ale nezačne sa lámať, asi 7 až 10 minút.
- Ochutnajte a pridajte ďalšiu soľ podľa chuti a trochu mletého čierneho korenia.
- Užite si to!
Máme pre vás aj ďalšie recepty na polievku z červenej šošovky . Skúste variant so zázvorom alebo napríklad so štipkou chilli.