Jáhly na slano si pripravíte ľahko aj súčasťou polievky.
INGREDIENCIA
- 1 hrnček jogurtu
- ¼ hrnčeka pšeničnej múky
- 3 a ½ hrnčeka vody
- soľ
- 1 lyžička cukru
- ¼ hrnček predvarenej kukurice
- 3 lyžice nakrájaných paprík (mix červenej, zelenej a žltej)
- 2 lyžice nastrúhanej mrkvy
- 2 hrnčeky nasekaného koriandra
- 3 lyžice masla alebo ghí
- ½ lyžičky rasce
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 1 zelená chilli paprička podľa chuti
POSTUP
- Múku zmiešame s jogurtom a postupne pridávame vodu a miešame, aby sa netvorili hrudky.
- Všetko prelejeme do hrnca a začneme variť za stáleho miešania.
- Necháme variť asi 15 minút, potom dochutíme cukrom, soľou, korením, rascou, časťou koriandra a pridáme zeleninu.
- Povaríme do zmäknutia zeleniny, nakoniec zjemníme maslom.
- Podávame ozdobené koriandrom, prípadne dochutíme čili papričkou.