Jednoduchá roláda plnená bylinkami

Jednoduchá roláda plnená bylinkami

Inšpirujte sa receptom na pomaly pečenú kuraciu roládu. Je skvelou voľbou na pohodový víkendový obed.

Ingrediencie

  • 1 celé kura
  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Kurča vykostite a očistite a pripravte z neho dva väčšie pláty (viď nižšie). Položte ich kožou dole, vrchnú stranu osoľte a okoreňte.
  • Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť. Potom ho zmiešajte so zmesou byliniek.
  • Bylinkové maslo rozotrite na mäso.
  • Mäso stočte, zaviažte povrázkom, alebo zaistite špáradlami.
  • Olej zmiešajte so soľou as čiernym korením a potrite ním obe rolády.
  • Vložte do pekáča, zľahka podlejte vodou a pečte 35 minút na 180 °. Počas pečenia mäso prelievajte výpekom.
  • Po upečení nechajte mäso pár minút odpočinúť a potom ho nakrájajte na plátky.
  • Podávajte s ryžou a preliate výpekom.
Rez zrolovaným mäsom natretým bylinkovým maslom.
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.