Inšpirujte sa receptom na pomaly pečenú kuraciu roládu. Je skvelou voľbou na pohodový víkendový obed.
Ingrediencie
- 1 celé kura
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica nasekaného rozmarínu
- 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lyžice oleja
- soľ
- korenie
Postup
- Kurča vykostite a očistite a pripravte z neho dva väčšie pláty (viď nižšie). Položte ich kožou dole, vrchnú stranu osoľte a okoreňte.
- Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť. Potom ho zmiešajte so zmesou byliniek.
- Bylinkové maslo rozotrite na mäso.
- Mäso stočte, zaviažte povrázkom, alebo zaistite špáradlami.
- Olej zmiešajte so soľou as čiernym korením a potrite ním obe rolády.
- Vložte do pekáča, zľahka podlejte vodou a pečte 35 minút na 180 °. Počas pečenia mäso prelievajte výpekom.
- Po upečení nechajte mäso pár minút odpočinúť a potom ho nakrájajte na plátky.
- Podávajte s ryžou a preliate výpekom.