Jednoduchá syrová roláda s nivou

Jednoduchá syrová roláda s nivou

V tomto recepte nájdete, okrem nivy, ďalšie dva druhy syra a zaujímavú chuť karí.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý bude chutiť všetkým.

Ingrediencie

  • 230 g taveného syra
  • 1 šálka syra čedar (nastrúhaného)
  • ½ šálky nivy (rozdrobené)
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1–1,5 čajovej lyžičky kari prášku
  • ½ šálky pekanových orechov (nasekaných najemno)
  • 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate (namleté)

Postup

  • V miske rozmixujte smotanový syr do hladka. Pridajte do neho čedar a nivu. Všetko prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 2 hodiny.
  • Medzitým, na malej panvici, rozpustite maslo a vmiešajte doň karí prášok. Restujte 1–2 minúty.
  • Pridajte pekanové orechy a restujte ďalšiu minútu.
  • Primiešajte petržlen, odstráňte z tepla a nechajte mierne vychladnúť.
  • Vychladenú syrovú zmes vyberte z chladničky a rozdeľte na polovicu. Z každej polovice vytvorte dva rovnaké valce.
  • Každý z valcov obaľte v zmesi s pekanovými orechmi a môžete podávať.
  • Servírujte s medom a obľúbenými krekermi či ovocím.

Syrová roláda, obalená orieškami, podávaná s medom, jablkami a krekrami.
zdroj: tasteofhome.com

Orechy môžete mať po ruke celý rok. Inšpirujte sa návodom na zaváranie orechov .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.