Vyskúšajte si tento recept bez múky aj vy. Nielenže je bezlepkový, taktiež skvele chutí a obsahuje menej kalórií.
Ingrediencie
- 1 ½ hrnčeka nesolených pražených mandlí (1,5 hrnčeka)
- ¼ hrnčeka trstinového cukru
- 1 ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva (1,5 ČL)
- Štipka soli
- 1 lyžička mletej škorice
- ½ lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
- 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
- 4 veľké vajcia
- ⅓ hrnčeka práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 3-4 nastrúhané mrkvy
Postup
- Zahrejte rúru na 180°C.
- Vytrite maslom alebo kokosovým olejom tortovú formu alebo ju vyložte papierom na pečenie.
- Zmiešajte mandle a hnedý cukor v kuchynskom robote. Mixujte, kým nie sú mandle jemne mleté.
- Potom pridajte prášok do pečiva, soľ, škoricu, muškátový oriešok a citrónovú kôru.
- Vajcia rozšľahajte v miske stojatého mixéra s elektrickým šľahačom.
- Pridajte práškový cukor a pokračujte v šľahaní, kým nie je zmes netvorí sneh.
- Do zmesi pridajte vanilku, mandľovú zmes a nastrúhanú mrkvu.
- Vylejte cesto do pripravenej formy, vložte do rúry a pečte jednu hodinu, kým torta nebude na dotyk pevný.
- Po upečení nechajte úplne vychladnúť a potom podávajte.
- Potrieť môžete napríklad jogurtom alebo tvarohom.